
podívejte se na video
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
Zabaglione je tradiční italský dezert, který se připravuje ze žloutků, cukru a vína. Podobný šlehaný krém se podává i ve Francii, kde se nazývá sabayon, místo vína se však používá šumivé víno. Příprava tohoto dezertu vám může připomínat holandskou omáčku, základ se totiž šlehá na páře do zhoustnutí. Roman Paulus do svého receptu přidal ještě amaretto, které Italové rádi používají do jiných sladkostí, třeba do tiramisu. Podávejte s čerstvým ovocem a piškoty.
Recept na přípravu dezertu zabaglione
Suroviny:
- 8 žloutků
- 160 g cukru
- 80 ml bílého vína
- 20 ml amaretta
- čerstvé lesní ovoce
- piškoty cukrářské
- čerstvá máta na ozdobu
Postup:
Žloutky, cukr, bílé víno a amaretto zahřejeme na teplotu 70 °C a vyšleháme (případně šleháme nad parou do husté pěny). Do skleničky vložíme ovoce a na kousky nalámané piškoty a zalijeme připraveným krémem.
Komentáře (0)
zobrazit vše