Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vlašák s rohlíkem - svačina našich tatínků. Ale jak si čerstvý vlašský salát připravit doma a vyhnout se těm okoralým z obchodu? Je to jednoduché! Připravte si vařené brambory, (domácí) majonézu, gothaj, cibuli, nakládané okurky a kořenovou zeleninu a pochoutkový salát stačí už jen umíchat. V následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu vám šéfkuchař Roman Paulus ukáže osvědčený a vyzkoušený recept, jak na snadný a rychlý vlašský salát. Záleží už jenom na vás, jestli si připravíte šunkové chlebíčky s vejcem na Silvestra nebo si dáte raději pravou retro svačinu. Přejeme vám dobrou chuť!

Recept na vlašský salát

Potřebujeme:  struhadlo

Suroviny:

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g sterilovaných okurek + na ozdobu
  • 60 g gothajského salámu
  • 30 g cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 210 g majonézy
  • sůl
  • krupicový cukr
  • 50 ml láku z okurek
  • pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo, salámem na nudličky, cibulí na menší kousky, hořčicí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek a necháme rozležet minimálně 15 minut, nejlépe přes noc. Před servírováním dochutíme podle potřeby.

Podáváme s bílým pečivem ke svačině nebo na chlebíčku ozdobený sterilovanou okurkou a listovou petrželí.

Komentáře (9)

  • Host

    Host
    přidáno před 37 dny
    To není žádný vlašák.vypadá to dost fujtablově.prvý vlašák ,jako jsem jedl před 60 lety nemohou kuchaři Lídlu znát,to myslím ještě nebyli na světě.tenhle recept si myslím asi někde slyšeli.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 621 dny
    Vlašský salát s cibulí nemyslíte vážně, to si do svíčkové omáčky asi také dáváte kečup.

    odpověď

  • Fousič

    Fousič
    přidáno před 660 dny
    Je to blábol.Souhlasím s Lenkou.A žádné brambory.Doufám,že to nedělal R. Paulus.To by znamenalo, že ví prd jak má vlašák vypadat.Jedl jsem ho už před 60 lety tak hodně pamatuju

    odpověď

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 658 dny
    Bohužel jste ho jedl už před 60ti lety a tak si nepamatujete... případně zaměňujete vlašský salát s pařížským či pochoutkovým... Do 10ti kg vlašáku patří dle ČSN receptu 3,5kg brambor. ;-)

  • Lenka Grofová

    Lenka Grofová
    přidáno před 663 dny
    Dobrý den jen malá pripominka nepatří do salátu gothaj ale šunka,hrašek,worcester a malinko octu.žádný lak z okurek.

    odpověď

  • Jana

    Jana
    přidáno před 663 dny
    Naopak gothaj tam patří

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 658 dny
    Podle receptury ČSN tam nepatří ani gothaj, ani šunka, ale šunkový salám. A to je problém, koupit dnes dobrý šunkový salám... :-|

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 658 dny
    Podle receptury ČSN tam nepatří ani gothaj, ani šunka, ale salám pro výrobu salátů (výrobní salám, ale ne ten dnešní). A to je problém, koupit dnes takový salám... :-| "V době vzniku receptury se vůbec nedostával do maloobchodní sítě. Ale někdejší „salátky“ i mistři studené kuchyně tvrdí – a pamětníci si pamatují ze salátu – že se výrobní salám ani trochu nepodobal tomu, co se teď pod tímto označením levně prodává. Já proto dávám do vlašáku salám šunkový nebo hodonínský, u těch mám jistotu, že jsou z masa a ne z kuřecích separátů a sojových derivátů." makova-panenka.cz - z komentáře k receptu dle ČSN

  • Ruda od Prahy

    Ruda od Prahy
    přidáno před 667 dny
    Kupované saláty se v posledních letech nedají jíst. Do všech se přidává lák z okurek, takže mají podobnou přisprostlou chuť. Nechápu proč to je ve všech receptech. Vzpomínám na vlašský, francouzský, pochoutkový salát mého mládí, to byla s čerstvou houskou opravdu pochoutka. Bohužel, už není.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.