Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vlašák s rohlíkem - svačina našich tatínků. Ale jak si čerstvý vlašský salát připravit doma a vyhnout se těm okoralým z obchodu? Je to jednoduché! Připravte si vařené brambory, (domácí) majonézu, gothaj, cibuli, nakládané okurky a kořenovou zeleninu a pochoutkový salát stačí už jen umíchat. V následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu vám šéfkuchař Roman Paulus ukáže osvědčený a vyzkoušený recept, jak na snadný a rychlý vlašský salát. Záleží už jenom na vás, jestli si připravíte šunkové chlebíčky s vejcem na Silvestra nebo si dáte raději pravou retro svačinu. Přejeme vám dobrou chuť!

Recept na vlašský salát

Potřebujeme:  struhadlo

Suroviny:

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g sterilovaných okurek + na ozdobu
  • 60 g gothajského salámu
  • 30 g cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 210 g majonézy
  • sůl
  • krupicový cukr
  • 50 ml láku z okurek
  • pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo, salámem na nudličky, cibulí na menší kousky, hořčicí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek a necháme rozležet minimálně 15 minut, nejlépe přes noc. Před servírováním dochutíme podle potřeby.

Podáváme s bílým pečivem ke svačině nebo na chlebíčku ozdobený sterilovanou okurkou a listovou petrželí.

Komentáře (8)

  • Host

    Host
    přidáno před 7 hodinami
    Vlašský salát s cibulí nemyslíte vážně, to si do svíčkové omáčky asi také dáváte kečup.

    odpověď

  • Fousič

    Fousič
    přidáno před 38 dny
    Je to blábol.Souhlasím s Lenkou.A žádné brambory.Doufám,že to nedělal R. Paulus.To by znamenalo, že ví prd jak má vlašák vypadat.Jedl jsem ho už před 60 lety tak hodně pamatuju

    odpověď

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 36 dny
    Bohužel jste ho jedl už před 60ti lety a tak si nepamatujete... případně zaměňujete vlašský salát s pařížským či pochoutkovým... Do 10ti kg vlašáku patří dle ČSN receptu 3,5kg brambor. ;-)

  • Lenka Grofová

    Lenka Grofová
    přidáno před 42 dny
    Dobrý den jen malá pripominka nepatří do salátu gothaj ale šunka,hrašek,worcester a malinko octu.žádný lak z okurek.

    odpověď

  • Jana

    Jana
    přidáno před 42 dny
    Naopak gothaj tam patří

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 36 dny
    Podle receptury ČSN tam nepatří ani gothaj, ani šunka, ale šunkový salám. A to je problém, koupit dnes dobrý šunkový salám... :-|

  • Mr.Hungry

    Mr.Hungry
    přidáno před 36 dny
    Podle receptury ČSN tam nepatří ani gothaj, ani šunka, ale salám pro výrobu salátů (výrobní salám, ale ne ten dnešní). A to je problém, koupit dnes takový salám... :-| "V době vzniku receptury se vůbec nedostával do maloobchodní sítě. Ale někdejší „salátky“ i mistři studené kuchyně tvrdí – a pamětníci si pamatují ze salátu – že se výrobní salám ani trochu nepodobal tomu, co se teď pod tímto označením levně prodává. Já proto dávám do vlašáku salám šunkový nebo hodonínský, u těch mám jistotu, že jsou z masa a ne z kuřecích separátů a sojových derivátů." makova-panenka.cz - z komentáře k receptu dle ČSN

  • Ruda od Prahy

    Ruda od Prahy
    přidáno před 45 dny
    Kupované saláty se v posledních letech nedají jíst. Do všech se přidává lák z okurek, takže mají podobnou přisprostlou chuť. Nechápu proč to je ve všech receptech. Vzpomínám na vlašský, francouzský, pochoutkový salát mého mládí, to byla s čerstvou houskou opravdu pochoutka. Bohužel, už není.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.