Vídeňská cibulka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

I když v průběhu jejího krájení všichni pláčeme, neumíme si vaření bez cibule představit. Má dezinfekční účinky, proto se používá například k výrobě domácího sirupu proti kašli. Cibule pochází ze střední Asie, ale v současnosti se pěstuje ve všech koutech světa. Není divu, protože má všestranné využití – můžete ji péct, smažit, dusit nebo marinovat a někteří ji jedí i zasyrova. Smažená cibule se hodí do fastfoodových jídel, např. hot dogů, marinovaná do salátů nebo sendvičů a smažená do pokrmů z masa. V následujícím díle Kulinářské akademie vám náš šéfkuchař ukáže, jak připravit vídeňskou cibulku. Jedná se o smažené cibulové kroužky obalené ve směsi mouky a sladké mleté papriky. A k čemu se hodí? To už vám prozradí Roman Paulus ve videu.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • cibule
  • hladká mouka
  • sladká mletá paprika
  • olej
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nakrájíme na kroužky, které obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a usmažíme v rozehřátém hrnci s olejem. Smažíme pozvolna, na mírném plameni. Během smažení kroužky lehce promícháme, aby se neslepily. Dozlatova usmažené kroužky vyndáváme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo