Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zbylo vám z podzimní úrody několik jablíček a nevíte, co s nimi? Nejlepší je připravit se na Vánoce a upéct vláčné jablečné rohlíčky. Šéfkuchař Roman Paulus upekl svoje letošní první cukroví a jeho recept můžete vyzkoušet teď i vy. Naučíte se, jak připravit jednoduché jablkové těsto i jak rohlíčky správně upéct. Přichystat je můžete buď jako zajímavou a vláčnou alternativu k tradičním vanilkovým rohlíčkům, případně jimi můžete udělat radost někomu s alergií na ořechy.

Recept na vánoční jablečné rohlíčky

Potřebujeme:  struhadlo, potravinová fólie, pečicí papír, formičky na rohlíčky

Suroviny:

  • 200 g másla  
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g nastrouhaných jablek                         
  • moučkový vanilkový cukr

Postup:

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Nahrubo nastrouháme i studené máslo. Z másla, kypřicího prášku, skořice, mouky a jablek (i se šťávou) vypracujeme kompaktní těsto, které necháme v lednici asi 30 minut vychladnout.

Studené těsto natlačíme do kovových formiček, vyskládáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut dorůžova.

Tip: Podle druhu formičky můžete vymazat sádlem nebo máslem.

Ještě teplé je vyklopíme rovnou do moučkového cukru ovoněného vanilkou, ve kterém je obalíme.

Jak připravit moučkový vanilkový cukr?

Moučkový cukr přendáme do vzduchotěsné nádoby a vložíme do něj rozřízlý a případně vydlabaný vanilkový lusk. Semínka v něm můžeme nechat, nebo je použít do jiného receptu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.