
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
Noky nemusí být jen přílohou ke slaným pokrmům, můžete si je rovněž připravit nasladko a podávat jako moučník. Roman Paulus dovedl tento recept k dokonalosti. Dokonce i voda, ve které se noky vaří, je ochucená, aby noky dostaly to správné aroma. Náš šéfkuchař servíruje tvarohové noky s ovocnou omáčkou ozdobené ovocem, Vy si však můžete dát své oblíbené suroviny a ovoce.
Recept na přípravu tvarohových noků
Suroviny (pro 4 osoby):
- 30 g másla
- 25 g cukru krystal
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 citron (kůra)
- vanilinový cukr
- 250 g měkkého tvarohu
- 110 g bílého toustového chleba
- bílá strouhanka na obalení
- skořice mletá
- sůl
- tuzemák
Postup:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem nad parou a postupně vmícháme vejce a žloutek. Je důležité, aby se vejce dobře spojila s máslem. Přidáme citronovou kůru, vanilinový cukr a tvaroh. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a ze střídky připravíme strouhanku, přidáme do těsta a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
Polévkovou lžící vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí vodě ochucené vanilinovým cukrem, tuzemákem a citronovou kůrou asi 5 minut. Po uvaření noky obalíme ve strouhance orestované na másle a ochucené cukrem a mletou skořicí.
Tvarohové noky podáváme s ovocnou omáčkou (malinovou nebo jahodovou), ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a na závěr přidáme pár lístků máty nebo meduňky.
Komentáře (0)
zobrazit vše