Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Noky nemusí být jen přílohou ke slaným pokrmům, můžete si je rovněž připravit nasladko a podávat jako moučník. Roman Paulus dovedl tento recept k dokonalosti. Dokonce i voda, ve které se noky vaří, je ochucená, aby noky dostaly to správné aroma. Náš šéfkuchař servíruje tvarohové noky s ovocnou omáčkou ozdobené ovocem, Vy si však můžete dát své oblíbené suroviny a ovoce.

 

Recept na přípravu tvarohových noků

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 30 g másla
  • 25 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 citron (kůra)
  • vanilinový cukr
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 110 g bílého toustového chleba
  • bílá strouhanka na obalení
  • skořice mletá
  • sůl
  • tuzemák

Postup:

Změklé máslo vyšleháme s cukrem nad parou a postupně vmícháme vejce a žloutek. Je důležité, aby se vejce dobře spojila s máslem. Přidáme citronovou kůru, vanilinový cukr a tvaroh. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a ze střídky připravíme strouhanku, přidáme do těsta a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

Polévkovou lžící vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí vodě ochucené vanilinovým cukrem, tuzemákem a citronovou kůrou asi 5 minut. Po uvaření noky obalíme ve strouhance orestované na másle a ochucené cukrem a mletou skořicí.

Tvarohové noky podáváme s ovocnou omáčkou (malinovou nebo jahodovou), ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a na závěr přidáme pár lístků máty nebo meduňky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.