Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Tvarohové noky

Noky nemusí být jen přílohou ke slaným pokrmům, můžete si je rovněž připravit nasladko a podávat jako moučník. Roman Paulus dovedl tento recept k dokonalosti. Dokonce i voda, ve které se noky vaří, je ochucená, aby noky dostaly to správné aroma. Náš šéfkuchař servíruje tvarohové noky s ovocnou omáčkou ozdobené ovocem, Vy si však můžete dát své oblíbené suroviny a ovoce.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohové noky

  • 30 g másla
  • 25 g cukru krystal
  • 1 × vejce
  • 1 × žloutek
  • 1 × citron (kůra)
  • vanilinový cukr
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 110 g bílého toustového chleba
  • bílá strouhanka na obalení
  • skořice
  • mletá sůl
  • tuzemák

POSTUP

Změklé máslo vyšleháme s cukrem nad parou a postupně vmícháme vejce a žloutek. Je důležité, aby se vejce dobře spojila s máslem. Přidáme citronovou kůru, vanilinový cukr a tvaroh. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a ze střídky připravíme strouhanku, přidáme do těsta a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

Polévkovou lžící vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí vodě ochucené vanilinovým cukrem, tuzemákem a citronovou kůrou asi 5 minut. Po uvaření noky obalíme ve strouhance orestované na másle a ochucené cukrem a mletou skořicí.

Tvarohové noky podáváme s ovocnou omáčkou (z lesného ovoce, malinovou nebo jahodovou), ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a na závěr přidáme pár lístků máty nebo meduňky.

Tip: Jak připravit ragú z lesního ovoce k podávání se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU