Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tvarohová pěna

Tvaroh je velmi vděčnou surovinou, lze ho totiž použít jak ve slané, tak sladké kuchyni. Má lehce slanou chuť, která je pro přípravu dezertů přímo stvořená. Ne nadarmo se totiž říká, že abychom pocítili sladkost pokrmu, musíme přidat špetku soli. Bez tvarohu si jen stěží představíme tradiční české koláče, v pomazánkách si dokonale rozumí s rybou a pokud máte rádi snídani na sladko, smíchejte ho se sušeným ovocem a ořechy. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu používá Roman Paulus tvaroh jako základ lehké pěny. Dozvíte se, jak vyšlehat žloutky nad vodní lázní, jaké suroviny použít, aby pěna byla opravdu nadýchaná a s čím ji servírovat.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohová pěna

  • 3 × žloutky čerstvá máta na ozdobu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 × citron (šťáva a kůra)
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 8 g želatiny (4 plátky)
  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • čokoládová drobenka na ozdobu
  • maliny a borůvky na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

POSTUP

Postup

Žloutky smícháme se lžící moučkového cukru, přidáme citronovou šťávu a šleháme nejprve nad vodní lázní do pěny. Poté mísu přeložíme do lázně s ledem a studenou vodou a šleháme, až hmota vystydne.

Přidáme citronovou kůru a tvaroh, dobře zašleháme a vmícháme zbytek cukru. Rozpuštěnou želatinu smícháme s trochou vaječné hmoty, zahřejeme, dobře rozmícháme, vlijeme zpět do celé hmoty a opět dobře rozmícháme. Přidáme asi polovinu ušlehané šlehačky a dobře promícháme. Zbylou šlehačku už vmícháme velice opatrně.

Hotovou pěnu naplníme do skleniček a vložíme na hodinu do lednice ztuhnout. Dozdobíme čokoládovou drobenkou, malinami, borůvkami a lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU