Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Tvaroh je velmi vděčnou surovinou, lze ho totiž použít jak ve slané, tak sladké kuchyni. Má lehce slanou chuť, která je pro přípravu dezertů přímo stvořená. Ne nadarmo se totiž říká, že abychom pocítili sladkost pokrmu, musíme přidat špetku soli. Bez tvarohu si jen stěží představíme tradiční české koláče, v pomazánkách si dokonale rozumí s rybou a pokud máte rádi snídani na sladko, smíchejte ho se sušeným ovocem a ořechy. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu používá Roman Paulus tvaroh jako základ lehké pěny. Dozvíte se, jak vyšlehat žloutky nad vodní lázní, jaké suroviny použít, aby pěna byla opravdu nadýchaná a s čím ji servírovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 376 kJ / 2 958 kcal
Bílkoviny
74,70 g
Tuky
215,40 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
185,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Žloutky smícháme se lžící moučkového cukru, přidáme citronovou šťávu a šleháme nejprve nad vodní lázní do pěny. Poté mísu přeložíme do lázně s ledem a studenou vodou a šleháme, až hmota vystydne.
02.Přidáme citronovou kůru a tvaroh, dobře zašleháme a vmícháme zbytek cukru. Rozpuštěnou želatinu smícháme s trochou vaječné hmoty, zahřejeme, dobře rozmícháme, vlijeme zpět do celé hmoty a opět dobře rozmícháme. Přidáme asi polovinu ušlehané šlehačky a dobře promícháme. Zbylou šlehačku už vmícháme velice opatrně.
03.Hotovou pěnu naplníme do skleniček a vložíme na hodinu do lednice ztuhnout. Dozdobíme čokoládovou drobenkou, malinami, borůvkami a lístky čerstvé máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT