Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 964 kJ / 947 kcal
Bílkoviny
54,50 g
Tuky
51,70 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
62,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěná játra rozmixujeme najemno. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Rozmixovaná játra smícháme s vejcem, majoránkou, solí, pepřem a máslem s orestovanou cibulí a česnekem. Hmotu zahustíme strouhankou a necháme v lednici 20–30 minut odpočinout.
02.Následně tvarujeme mokrýma nebo pomoučněnýma rukama malé knedlíčky, které vaříme 5–8 minut ve vroucím vývaru, ve kterém budeme knedlíčky servírovat.
03.Podáváme ideálně se silným vývarem a zeleninou, posypané nasekanou čerstvou listovou petrželí.
Knedlíčky se výborně hodí do hovězího vývaru. Jak na něj se dozvíte v Kuchyni Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT