Tradiční játrové knedlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Játrové knedlíčky v silném hovězím vývaru už kdekdo ochutnal, ale málokdo je umí uvařit. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na výtečné domácí játrové knedlíčky podle tradičního českého postupu. Naučíte se, jak připravit hmotu na knedlíčky z jater (Roman Paulus použit drůbeží, ale můžete zkusit i telecí) i jak poté samotné knedlíčky tvarovat a vařit tak, aby se vám nepřilepovaly k rukám. Když jich navíc uděláte víc, než budete potřebovat, není nic snazšího než je zamrazit a pak vyndat, až na ně přijde zase správný čas.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g drůbežích jater
  • 40 g másla
  • 30 g cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × vejce „M“
  • špetka sušené majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 80 g strouhanky
  • hladká mouka na zaprášení rukou
  • vývar na uvaření knedlíčků

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 964 kJ / 947 kcal

Bílkoviny

54,50 g

Tuky

51,70 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

62,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěná játra rozmixujeme najemno. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Rozmixovaná játra smícháme s vejcem, majoránkou, solí, pepřem a máslem s orestovanou cibulí a česnekem. Hmotu zahustíme strouhankou a necháme v lednici 20–30 minut odpočinout.

02.Následně tvarujeme mokrýma nebo pomoučněnýma rukama malé knedlíčky, které vaříme 5–8 minut ve vroucím vývaru, ve kterém budeme knedlíčky servírovat.

03.Podáváme ideálně se silným vývarem a zeleninou, posypané nasekanou čerstvou listovou petrželí.

Knedlíčky se výborně hodí do hovězího vývaru. Jak na něj se dozvíte v Kuchyni Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo