
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Dnes si ukážeme netradiční recept z jemného srnčího masa, luxusní portskou omáčkou a neodolatelnou nakládanou dýní. Jak na to vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak zpracovat srnčí maso, k čemu použít vepřovou bránici a jak udělat závitek z kapustového listu. Připravte si zvěřinu, pohanku, nakládanou dýni, černý kořen, kapustu a portské a připravte si s námi myslivecký oběd jako v té nejlepší restauraci.
Recept na srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
Potřebujeme: papírové utěrky, alobal, teploměr
Suroviny:
- 650 g očištěného srnčího hřbetu
- pepř
- sůl
- extra panenský olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- 4 kapustové listy
- 100 g kuřecí fáše s bylinkami
- vepřová bránice
- 350 g vařené pohanky
- 1 lžíce másla
- nakládaná dýně
- chipsy z černého kořene
- portská omáčka
Postup:
Očištěné maso osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Tip: Jak očistit srnčí hřbet se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do pánve přidáme během pečení snítku čerstvého rozmarýnu. Maso necháme jenom krátce zatáhnout po stranách a hotové ho osušíme na papírové utěrce.
Kapustové listy krátce ponoříme do vroucí vody, odřízneme střed – košťál, osušíme na papírové utěrce a narovnáme zatížením (na list položte třeba pekáč s hrncem plným vody).
Potřeme ho kuřecí fáší vyrobenou z kuřecího masa, smetany a bylinek, opečené hřbety do něj opatrně zabalíme, odkrojíme přebytečné konce a obalíme vepřovou bránicí.
Tip: Jak připravit kuřecí fáš zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Balíček krátce a naprudko smažíme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Dopékáme v troubě předehřáté na 170°C 7-8 minut podle velikosti masa.
Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 5 minut.
Podáváme nakrájené na plátky s pohankou opečenou v pánvi se lžící másla a čerstvým rozmarýnem, nakládanou dýní, chipsy z černého kořene a omáčkou z portského vína.
Tip: Jak připravit chipsy z černého kořene, marinovanou dýni a omáčku z portského vína se dozvíte k Kulinářské akademii Lidlu.
Komentáře (0)
zobrazit vše