Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Snídaně by se neměla skládat jen ze sladkých dobrot, ale také výživově bohatých potravin. Dobrá snídaně by nás měla nasytit a zároveň nakopnout, abychom měli dostatek energie na zvládání každodenních povinností. A právě to splňuje pohanka připravená na sladko s ovocem, která je zdravá, bez lepku a hlavně hrozně dobrá. Roman Paulus vás v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu provede přípravou sladkého pohankového salátu s ovocem, který si také snadno sbalíte do práce jako svačinku.

Suroviny

  • pohanka
  • sůl
  • hrušky
  • mletá skořice
  • med
  • citron (šťáva)
  • maliny
  • ostružiny
  • nektarinka
  • čerstvá máta

Postup

Pohanku propláchneme a vaříme v lehce osolené vodě v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5-8 minut. Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.

Uvařenou pohanku smícháme s nastrouhanou hruškou, mletou skořicí, medem a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s lesními plody a nakrájenou nektarinkou a ozdobíme čerstvou mátou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.