Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Škvarky jsou samy o sobě neobyčejná pochoutka, ale představte si, jak budou chutnat vaše vlastní domácí škvarky! Potřebujete k tomu prakticky jen sádlo, hodinu času a tento jednoduchý video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě samotného návodu na škvaření se dozvíte i to, proč je dobré před škvařením rozehřát v pánvi vodu, nebo jak zajistit, aby škvarky nenavlhly a neztratily svou křupavost. Rozpalte sporák a pusťte se do toho!

Recept na škvarky

Potřebujeme:  sklenice, sítko, plátno

Suroviny:

  • Syrové vepřové hřbetní sádlo

Postup:

Do hrnce nebo pánve dáme trochu vody, přivedeme ji do varu a poté přidáme nakrájené hřbetní sádlo na kostičky. Škvaříme při nízké teplotě minimálně hodinu, podle množství sádla.


Hotové škvarky scedíme přes plátno. Vyškvařené sádlo slijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici až několik týdnů. Hodí se na pomazánky, samotné na krajíc chleba nebo pro další vaření.

Škvarky samotné osolíme až před konzumací a ujídáme například k pivu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.