Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Doma ve své kuchyni si můžete velmi snadno připadat jak na moravské veselici. Stačí, když si upečete škvarkové pagáčky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten prozradí, jak správně připravit kynuté těsto se škvarky i jak pagáče hezky nachystat na pečicí plech. Nakonec si na nich můžete pochutnat jen tak, nebo je použít jako jednoduchou, ale originální přílohu k masu nebo třeba ke své oblíbené polévce.

Recept na škvarkové pagáčky

Potřebujeme:  kuchyňský robot, kuchyňský vál, váleček, štětec

Suroviny na 24 kusů:

  • 500 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 100 g škvarků
  • 42 g čerstvého droždí
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička celého kmínu
  • 2 vejce „M“
  • 80 g vyškvařeného vepřového sádla
  • 250 g plnotučného mléka

Postup:

Tip: Podrobné video jak připravit škvarky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Mouku, nasekané škvarky, rozdrobené droždí, cukr, sůl, kmín, vejce, sádlo a vlažné mléko vypracujeme v robotu v hladké těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobek.

Poté těsto vyválíme na asi 2 cm široký plát a z těsta vypichujeme kolečka, která ozdobíme mřížkou vyřezanou ostrým nožem (nebo si pomůžeme kráječem brambor).

Takto připravené pagáčky necháme znovu nakynout na teplém místě ideálně do zdvojnásobení.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut do zlatova.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.