Kuchyně
Česká
Počet porcí
24 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
604 kJ / 144 kcal
Bílkoviny
4,60 g
Tuky
6,30 g
Vláknina
0,70 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
16,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
Podrobné video jak připravit škvarky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
01.Mouku, nasekané škvarky, rozdrobené droždí, cukr, sůl, kmín, vejce, sádlo a vlažné mléko vypracujeme v robotu v hladké těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobek.
02.Poté těsto vyválíme na asi 2 cm široký plát a z těsta vypichujeme kolečka, která ozdobíme mřížkou vyřezanou ostrým nožem (nebo si pomůžeme kráječem brambor).
03.Takto připravené pagáčky necháme znovu nakynout na teplém místě ideálně do zdvojnásobení.
04.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut do zlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT