Škvarkové pagáčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

24 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Doma ve své kuchyni si můžete velmi snadno připadat jak na moravské veselici. Stačí, když si upečete škvarkové pagáčky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten prozradí, jak správně připravit kynuté těsto se škvarky i jak pagáče hezky nachystat na pečicí plech. Nakonec si na nich můžete pochutnat jen tak, nebo je použít jako jednoduchou, ale originální přílohu k masu nebo třeba ke své oblíbené polévce.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 24 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 100 g škvarků
  • 42 g čerstvého droždí
  • 1 × lžička krupicového cukru
  • 2 × lžička soli
  • 1 × lžička celého kmínu
  • 2 × vejce „M“
  • 80 g vyškvařeného vepřového sádla
  • 250 g plnotučného mléka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

604 kJ / 144 kcal

Bílkoviny

4,60 g

Tuky

6,30 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

16,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Podrobné video jak připravit škvarky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

01.Mouku, nasekané škvarky, rozdrobené droždí, cukr, sůl, kmín, vejce, sádlo a vlažné mléko vypracujeme v robotu v hladké těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobek.

02.Poté těsto vyválíme na asi 2 cm široký plát a z těsta vypichujeme kolečka, která ozdobíme mřížkou vyřezanou ostrým nožem (nebo si pomůžeme kráječem brambor).

03.Takto připravené pagáčky necháme znovu nakynout na teplém místě ideálně do zdvojnásobení.

04.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut do zlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo