Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Sacher dort

Už jste někdy vyzkoušeli nefalšovaný vídeňský sacher neboli Sachrův dort? Jeho receptura je sice tajná, ale Roman Paulus má recept, který se s tím originálním může směle rovnat! Základem je korpus, kvalitní meruňková marmeláda a jemná čokoládová poleva. Z video návodu se dozvíte, jak marmeládu připravit, aby byla krásně hladká, i jak nachystat cukrový rozvar na polevu. Stačí jen pár chvil a budete si moct začít nechat chutnat!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na sacher dort

  • korpus na sacher dort ⌀ 22 cm
  • 200 g meruňkové marmelády
  • 125 ml vody
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g hořké čokolády (55% obsah kakaa a výše)
  • šlehačka k podávání
  • kovové sítko
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • cukrářská špachtle
  • stěrka
  • metlička

POSTUP

Hotový vychladlý korpus rozkrojíme na 2 díly a potřeme rozehřátou a propasírovanou meruňkovou marmeládou.

Tip: Jak připravit domácí korpus na sacher zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Sesadíme a potřeme marmeládou ze všech stran. Necháme zaschnout alespoň hodinu při pokojové teplotě a poté potřeme sacher glazurou – čokoládovou polevou. Před podávání necháme zatuhnout v lednici a podáváme s neslazenou šlehačkou. 


Jak připravit polevu na sacher?

Vodu a cukr svaříme na sirup (vaříme asi 3–4 minuty).

Přidáme čokoládu a již mimo plotnu necháme spojit. Takto připravenou polevou poléváme dort, necháme vychladnout a podáváme s neslazenou ušlehanou šlehačkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU