Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy vyzkoušeli nefalšovaný vídeňský sacher neboli Sachrův dort? Jeho receptura je sice tajná, ale Roman Paulus má recept, který se s tím originálním může směle rovnat! Základem je korpus, kvalitní meruňková marmeláda a jemná čokoládová poleva. Z video návodu se dozvíte, jak marmeládu připravit, aby byla krásně hladká, i jak nachystat cukrový rozvar na polevu. Stačí jen pár chvil a budete si moct začít nechat chutnat!

Recept na sacher dort

Potřebujeme:  kovové sítko, cukrářská špachtle, cukrářský sáček s ozdobnou špičkou, stěrka, metlička

Suroviny:

  • korpus na sacher dort ⌀ 22 cm
  • 200 g meruňkové marmelády
  • 125 ml vody
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g hořké čokolády (55% obsah kakaa a výše)
  • šlehačka k podávání

Postup:

Hotový vychladlý korpus rozkrojíme na 2 díly a potřeme rozehřátou a propasírovanou meruňkovou marmeládou. Sesadíme a potřeme marmeládou ze všech stran. Necháme zaschnout alespoň hodinu při pokojové teplotě a poté potřeme sacher glazurou – čokoládovou polevou. Před podávání necháme zatuhnout v lednici a podáváme s neslazenou šlehačkou.

 

Jak připravit polevu na sacher?

Vodu a cukr svaříme na sirup (vaříme asi 3–4 minuty).

Přidáme čokoládu a již mimo plotnu necháme spojit. Takto připravenou polevou poléváme dort, necháme vychladnout a podáváme s neslazenou ušlehanou šlehačkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.