
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Rumová tlačenka
- Citronové tyčinky
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Bez cukroví a vánočky si Vánoce nedovedeme představit. Ale sváteční sladkosti nemusí být vždy jen výsledkem dlouhých hodin pečení a stání u trouby. Stačí mít ověřený recept na nepečené cukroví, jehož příprava vám zabere pouhou chvilku. Roman Paulus pro vás připravil rumovou tlačenku, která vás určitě nadchne rumovým aroma. Jak rumovou tlačenku připravit a jaké na ni potřebujete suroviny? Vše se dozvíte z dalšího dílu Kulinářské akademie Lidlu. Rozšiřte si svojí sbírku vánočních receptů o další ověřený recept z naší Kulinářské akademie.
Suroviny
- 150 g piškotů
- 3 lžíce tuzemáku
- 125 g másla
- 25 g moučkového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa na pečení
- ¼ plechovky slazeného kondenzovaného mléka (cca 100 g)
- 2 lžíce mletých ořechů
- 100 g rozinek namočené v tuzemáku
- strouhaný kokos na obalování
Postup
Piškoty nakrájíme na menší kousky a pokapeme tuzemákem.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, kakaem a kondenzovaným mlékem. Ručně vmícháme piškoty, mleté ořechy a rozinky namočené v rumu.
Na fólii nasypeme kokos, naneseme hmotu, opět posypeme kokosem a vytvarujeme váleček. Zabalíme do fólie, dobře utáhneme, ještě zabalíme do alobalu, vložíme do lednici a necháme ztuhnout. Těsně před servírováním nakrájíme na plátky a ukládáme do papírových košíčků.
Komentáře (0)
zobrazit vše