
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
- Piškotová roláda
- Obrácený koláč Tarte Tatin
- Kynutý makový květ
- Nadýchané lívance – suflé pancakes
- Škvarkové pagáčky
Myslíte si, že nejlepší rebarborový koláč umí jen vaše babička? Blýskněte se před ní a připravte na oplátku tento originální koláč ve stylu „sladkého quiche“ podle receptu Romana Pauluse. Ve video návodu se dozvíte, jak správně zkaramelizovat cukr, ale i jak připravit smetanovou zálivku na francouzský koláč. Rebarbora s jahodami (ale případně i bez nich) pak už zajistí, že se po koláči zapráší, sotva stačí vychladnout.
Recept na rebarborový koláč
Potřebujeme: forma na korpus ⌀ 28, struhadlo
Suroviny:
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 300 g rebarbory
- špetka skořice
- 2 lžíce tuzemáku
- 4 jahody
- 150 ml smetany
- 2 vejce „M“
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 korpus na ovocný koláč ⌀ 28
- drobenka
- vanilková omáčka
Postup:
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.
Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor, připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.
Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.
Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.
Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.
Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.
Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše