Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Myslíte si, že nejlepší rebarborový koláč umí jen vaše babička? Blýskněte se před ní a připravte na oplátku tento originální koláč ve stylu „sladkého quiche“ podle receptu Romana Pauluse. Ve video návodu se dozvíte, jak správně zkaramelizovat cukr, ale i jak připravit smetanovou zálivku na francouzský koláč. Rebarbora s jahodami (ale případně i bez nich) pak už zajistí, že se po koláči zapráší, sotva stačí vychladnout.

Recept na rebarborový koláč

Potřebujeme:  forma na korpus ⌀ 28, struhadlo

Suroviny:

  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 300 g rebarbory
  • špetka skořice
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 4 jahody
  • 150 ml smetany
  • 2 vejce „M“
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 korpus na ovocný koláč ⌀ 28
  • drobenka
  • vanilková omáčka

Postup:

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.

Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor,  připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.

Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.

Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.

 

Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.

Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.

Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.

Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.