Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Co kdybyste letos upekli trochu netradiční cukroví? Šéfkuchař Roman Paulus se podělil o recept na cukroví s pistáciemi a karamelem, což u nás nejsou během vánočního pečení zrovna obvyklé suroviny. O to více vám ale budou výsledné bochánky z kakaového třeného těsta obalené v pistáciích chutnat! Naučíte se mimo jiné i trik, jak cukroví obalovat, aby na něm ořechy dobře držely, i jak připravit univerzální karamelovou omáčku – jednoduše ze zkaramelizovaného kondenzovaného mléka a smetany.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
13 810 kJ / 3 301 kcal
Bílkoviny
62,10 g
Tuky
145,40 g
Vláknina
18,30 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
453,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Máslo, cukr, vejce, špetku soli a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Metličkou ručně vmícháme kakao, hladkou mouku a mléko a vypracujeme jednolité těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
02.Druhý den z těsta vytvarujeme 20–25 kuliček (z jedné dávky), které obalíme v bílku a sekaných pistáciích. Kuličky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Do každé z nich palcem vmáčkneme důlek a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–15 minut. Po upečení znovu promáčkneme důlek, aby zůstat hluboký.
03.
V hrnci rozehřejeme zkaramelizované kondenzované mléko se smetanou, necháme lehce vychladnout a vlijeme do důlku upečených bochánků. Posypeme několika vločkami soli a necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT