Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Výborné vánoční cukroví se dá jednoduše připravit i bez trouby. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal video návod na snadné nepečené cukroví – roládu z drcených sušenek, kakaa, cukru a ořechů, kterou naplnil světlým krémem. Kromě receptu na roládu se například dozvíte i to, jak získat vanilku z vanilkového lusku nebo jak si pomocí pečičího papíru poradit i s těstem, které nedrží zrovna úplně pohromadě.

Recept na nepečenou kakaovo-vanilkovou roládu

Potřebujeme:  váleček, pečicí papír, kuchyňský robot

Suroviny:

Krém:

  • 150 g másla 
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce tuzemáku

Těsto:

  • 500 g sušenek se skořicí a kakaem Tastino
  • 4 lžíce kakaa
  • 125 g moučkového cukru + na podsypání
  • vanilkový cukr
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 10 lžic silné kávy

Postup:

Změklé máslo, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a tuzemák vyšleháme v nadýchaný krém.

Sušenky rozdrtíme nebo namixujeme, smícháme s kakaem, cukry, mletými ořechy a silnou kávou a vypracujeme drobivé těsto. Mezi dvěma listy pečicího papíru těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát. Hmota zůstane poměrně sypká a tak ji snadno vytvarujeme do požadovaného obdélníku. Potřeme připraveným krémem a pomocí podkladového pečicího papíru zarolujeme a utáhneme. Celou roládu necháme zabalenou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Krém se nasákne do těsta a celá roláda bude držet pohromadě.

Servírujeme vychlazenou a nakrájenou na 1 cm silné plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.