Nepečená kakaovo-vanilková roláda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Výborné vánoční cukroví se dá jednoduše připravit i bez trouby. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal video návod na snadné nepečené cukroví – roládu z drcených sušenek, kakaa, cukru a ořechů, kterou naplnil světlým krémem. Kromě receptu na roládu se například dozvíte i to, jak získat vanilku z vanilkového lusku nebo jak si pomocí pečičího papíru poradit i s těstem, které nedrží zrovna úplně pohromadě.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 150 g máslo
  • 150 g moučkový cukr
  • 2 × lžíce tuzemák
  • 1 × vanilkový lusk

Těsto

  • 500 g sušenky se skořicí a kakaem Tastino (případně bezlepkové sušenky)
  • 4 × lžíce kakao
  • 125 g moučkový cukr + na podsypání
  • 1 × vanilkový cukr
  • 50 g vlašské ořechy
  • 10 × lžíce silná káva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

21 205 kJ / 5 069 kcal

Bílkoviny

43,70 g

Tuky

257,40 g

Vláknina

27,40 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

644,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Změklé máslo, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a tuzemák vyšleháme v nadýchaný krém.

02.Tip: Slupku vanilkového lusku nevyhazujte, ale použijte na výrobu domácího vanilkového cukru nebo vaječného likéru.

03.Sušenky rozdrtíme nebo namixujeme, smícháme s kakaem, cukry, mletými ořechy a silnou kávou a vypracujeme drobivé těsto.

04.Tip: Pro bezlepkové cukroví zvolte své oblíbené sušenky bez lepku.

05.Mezi dvěma listy pečicího papíru těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát. Hmota zůstane poměrně sypká a tak ji snadno vytvarujeme do požadovaného obdélníku. Potřeme připraveným krémem a pomocí podkladového pečicího papíru zarolujeme a utáhneme.

06.Celou roládu necháme zabalenou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Krém se nasákne do těsta a celá roláda bude držet pohromadě.

07.Servírujeme vychlazenou a nakrájenou na 1 cm silné plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo