Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nepečená kakaovo-vanilková roláda

Výborné vánoční cukroví se dá jednoduše připravit i bez trouby. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal video návod na snadné nepečené cukroví – roládu z drcených sušenek, kakaa, cukru a ořechů, kterou naplnil světlým krémem. Kromě receptu na roládu se například dozvíte i to, jak získat vanilku z vanilkového lusku nebo jak si pomocí pečičího papíru poradit i s těstem, které nedrží zrovna úplně pohromadě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 150 g máslo
  • 150 g moučkový cukr
  • 2 × lžíce tuzemák
  • 1 × vanilkový lusk

Těsto

  • 500 g sušenky se skořicí a kakaem Tastino (případně bezlepkové sušenky)
  • 4 × lžíce kakao
  • 125 g moučkový cukr + na podsypání
  • 1 × vanilkový cukr
  • 50 g vlašské ořechy
  • 10 × lžíce silná káva
  • váleček
  • kuchyňský robot
  • pečicí papír

POSTUP

Změklé máslo, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a tuzemák vyšleháme v nadýchaný krém.

Tip: Slupku vanilkového lusku nevyhazujte, ale použijte na výrobu domácího vanilkového cukru nebo vaječného likéru.

Sušenky rozdrtíme nebo namixujeme, smícháme s kakaem, cukry, mletými ořechy a silnou kávou a vypracujeme drobivé těsto.

Tip: Pro bezlepkové cukroví zvolte své oblíbené sušenky bez lepku.

Mezi dvěma listy pečicího papíru těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát. Hmota zůstane poměrně sypká a tak ji snadno vytvarujeme do požadovaného obdélníku. Potřeme připraveným krémem a pomocí podkladového pečicího papíru zarolujeme a utáhneme.

Celou roládu necháme zabalenou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Krém se nasákne do těsta a celá roláda bude držet pohromadě.

Servírujeme vychlazenou a nakrájenou na 1 cm silné plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU