Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Svatomartinská husa, paštika a kaldoun jsou sice skvělé slavnostní speciality, ale co zákusek? Jako rychlou sladkou tečku připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na neuvěřitelně jednoduché svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta. Navzdory tomu, jak skvěle vypadají a chutnají, jsou nesmírně snadné. Nekynuté rohlíčky vám udělají radost s ořechovou nebo libovolnou jinou náplní. Podle toho, co máte nejraději.

Recept na svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

Potřebujeme:  kuchyňský robot, kuchyňský vál, kuchyňský váleček, pečicí papír, mašlovačka, stěrka

Suroviny na 10–15 rohlíčků:

  • 225 g hladké mouky + na podsypání
  • 125 g másla  
  • 1 lžíce moučkového cukru + na posypání
  • 2 žloutky
  • 75 g čerstvé smetany ke šlehání (33 %)
  • špetka soli
  • ořechová náplň
  • 1 vejce „M“ na potření
  • sekané vlašské ořechy

Postup:

Z mouky, změklého másla, cukru, žloutků, smetany a soli vypracujeme v robotu hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici do druhého dne.

Vyválíme 2–3 mm tlustý plát a vykrojíme trojúhelníky, které plníme ořechovou náplní a stočíme do tvaru rohlíčku.

Tip: Jak připravit domácí ořechovou náplň zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotové ještě teplé pečivo můžeme zasněžit moučkovým cukrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.