
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Svatomartinská husa, paštika a kaldoun jsou sice skvělé slavnostní speciality, ale co zákusek? Jako rychlou sladkou tečku připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na neuvěřitelně jednoduché svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta. Navzdory tomu, jak skvěle vypadají a chutnají, jsou nesmírně snadné. Nekynuté rohlíčky vám udělají radost s ořechovou nebo libovolnou jinou náplní. Podle toho, co máte nejraději.
Recept na svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Potřebujeme: kuchyňský robot, kuchyňský vál, kuchyňský váleček, pečicí papír, mašlovačka, stěrka
Suroviny na 10–15 rohlíčků:
- 225 g hladké mouky + na podsypání
- 125 g másla
- 1 lžíce moučkového cukru + na posypání
- 2 žloutky
- 75 g čerstvé smetany ke šlehání (33 %)
- špetka soli
- ořechová náplň
- 1 vejce „M“ na potření
- sekané vlašské ořechy
Postup:
Z mouky, změklého másla, cukru, žloutků, smetany a soli vypracujeme v robotu hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
Vyválíme 2–3 mm tlustý plát a vykrojíme trojúhelníky, které plníme ořechovou náplní a stočíme do tvaru rohlíčku.
Tip: Jak připravit domácí ořechovou náplň zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotové ještě teplé pečivo můžeme zasněžit moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše