Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Svatomartinská husa, paštika a kaldoun jsou sice skvělé slavnostní speciality, ale co zákusek? Jako rychlou sladkou tečku připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na neuvěřitelně jednoduché svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta. Navzdory tomu, jak skvěle vypadají a chutnají, jsou nesmírně snadné. Nekynuté rohlíčky vám udělají radost s ořechovou nebo libovolnou jinou náplní. Podle toho, co máte nejraději.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 981 kJ / 2 147 kcal
Bílkoviny
34,60 g
Tuky
142,00 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
183,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, změklého másla, cukru, žloutků, smetany a soli vypracujeme v robotu hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
02.Vyválíme 2–3 mm tlustý plát a vykrojíme trojúhelníky, které plníme ořechovou náplní a stočíme do tvaru rohlíčku.
Jak připravit domácí ořechovou náplň zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut. Hotové ještě teplé pečivo můžeme zasněžit moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT