Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Dát si v restauraci nakládaný sýr je vždy trochu risk – nikdy nevíte, jak bude chutnat. Připravte si vlastní podle našeho receptu! Pokud si ho ale připravíte doma podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, budete mít jistotu, že vám na talíři skončí vždy jen to nejlepší! V jednoduchém video návodu zjistíte, jak připravit pastu z česneku, chilli papriček a hrubozrnné hořčice, která nakládanému camembertu propůjčí pikantní chuť, i jak samotné sýry správně naložit. Když budete postupovat správně, což určitě hravě zvládnete, budete si moct už za týden pochutnat na výborné hospodské delikatese!

Recept na nakládaný sýr

Potřebujeme: sklenice o objemu 1 l, hmoždíř

Suroviny:

  • 1 chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 4 camemberty
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 cibule
  • 3 barvy pálivých papriček
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • slunečnicový olej

Postup:

Chilli a česnek nasekáme nadrobno, vložíme do hmoždíře, přidáme sůl a rozmělníme na pastu.

Sýry rozpůlíme a následně rozřízneme podélně. Naskládáme na prkýnko vedle sebe, řezem nahoru. Každý kousek posypeme mletou paprikou, polovinu sýrů potřeme hořčicí smíchanou s připravenou česnekovou pastou. Nepotřenou polovinou přiklopíme ochucenou polovinu.

Takto připravené sýry skládáme do sklenice a prokládáme proužky syrové cibule, pálivými papričkami, větvičkami rozmarýnu a tymiánu a nakonec zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby bylo vše ponořené.

Se sklenicí několikrát opatrně bouchneme o stůl, abychom uvolnili bublinky a necháme alespoň týden rozležet v lednici.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.