
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Linecké těsto je základem mnoha dezertů. Jeho příprava není těžká, ale aby bylo křehké, ne příliš tuhé a zároveň kompaktní, musíte dodržet ten správný postup. Roman Paulus použije linecké těsto k přípravě mysliveckých knoflíčků – koleček s ořechovou náplní a mandlí. V tomto videu Kulinářské akademie se dozvíte, jak správně připravit linecké těsto, jaké suroviny použít na ořechovou náplň a jak správně cukroví upéct. Myslivecké knoflíčky upečte v předstihu, nejlépe už na začátku prosince, aby se stihly rozležet.
Recept na myslivecké knoflíky
Suroviny
Těsto
- 210 g hladké mouky + na pomoučnění válu
- 70 g moučkového cukru + na posypání
- 1-2 žloutky
- 140 g másla
Náplň
- 80 g mletých ořechů
- 80 g moučkového cukru
- 1 bílek
- půlky oloupané mandle na ozdobení
Postup
Těsto
Prosátou mouku, prosátý moučkový cukr, žloutky a změklé máslo zamícháme v robotu, přendáme na vál a zpracujeme rukama v hladké těsto, z něhož uděláme cihličku, zabalíme do fólie a necháme 2 – 3 hodiny odležet v lednici.
Z odleželého těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
Náplň
Náplň připravíme smícháním moučkového cukru, bílku a mletých ořechů.
Myslivecké knoflíky
Na připravená kolečka dáme lžičku náplně a ozdobíme půlkou mandle zbavené slupky. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 10 – 12 minut dozlatova. Ještě teplé knoflíčky můžete posypat moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše