Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chcete si ugrilovat rybu a mít to prakticky bez práce? Přesně pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Roman Paulus recept na celého mořského vlka pečeného na grilu s česnekem a tymiánem. Jediné, co kromě grilu budete potřebovat, je vpichový teploměr, díky kterému poznáte přesně ten moment, kdy bude ryba hotová. Nakonec se naučíte připravit i jednoduchý zkaramelizovaný citron, který vašemu grilování dodá nečekaný šmrnc. Na vlkovi si nejvíce pochutnáte s bagetou, salátem nebo třeba bramborami se zakysanou smetanou.

Recept na mořského vlka grilovaného v celku

Potřebujeme:  gril, uhlí, alobal, vpichový teploměr, pinzeta

Suroviny:

  • celý vykuchaný mořský vlk
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • palička česneku
  • extra panenský olivový olej
  • ½ citronu
  • krupicový cukr

Postup:

Celého mořského vlka vykucháme, vyndáme žábra a očistíme.

Tip: Když pečeme rybu v celku, nemusíme odstraňovat šupiny, kůži po upečení sloupneme.

Rybu zevnitř osolíme, naplníme čerstvým tymiánem a rozmáčklými stroužky česneku a přendáme na alobal, který zahneme tak, aby vytvořil mističku. Do ryby zapíchneme i teploměr, abychom mohli měřit vnitřní teplotu masa. Pokapeme ji olivovým olejem a posypeme zbylými bylinkami případně i česnekem.

Grilujeme na nepřímém ohni v chladnější části grilu, který je zahřátý na 250 °C. Uzavřeme průduchy, aby se gril moc nerozpálil, a grilujeme asi 30 minut. Po 15 minutách můžeme zkontrolovat. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 55 °C.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Když je ryba upečená, rozpůlíme citron, který na řezu namočíme do cukru a necháme na horké části grilu zkaramelizovat.

Rybu přendáme na prkénko, vykostíme, zakápneme karamelizovaným citronem a podáváme s oblíbeným salátem a opečeným pečivem.

Tip: Jak vykostit pečenou rybu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.