Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Milujete chuť a vůni skořice a kakaa? V medvědích tlapkách najdete obojí! Základ tvoří jemné kakaové těsto zvýrazněné citronovou kůrou, skořicí a ještě hřebíčkem – hotový vánoční koktejl, nemyslíte? Toto koření vás navíc krásně zahřeje, proto medvědím tlapkám zejména během chladnějších svátečních dní neodoláte. Díky následujícímu videu Kulinářské akademie Lidlu, v němž vám Roman Paulus ukáže, jak medvědí tlapky upéct, si doma vykouzlíte tu správnou vánoční atmosféru.

Recept na medvědí tlapičky

Suroviny

  • 170 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 60 g mleté ořechy
  • 30 g holandského kakaa na pečení
  • mletá skořice
  • rozdrcený hřebíček
  • citronová kůra podle chuti

Postup

Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme. Naplněné formičky pokládáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut. Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.

Necháme 2 – 3 týdny rozležet.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.