
Milujete chuť a vůni skořice a kakaa? V medvědích tlapkách najdete obojí! Základ tvoří jemné kakaové těsto zvýrazněné citronovou kůrou, skořicí a ještě hřebíčkem – hotový vánoční koktejl, nemyslíte? Toto koření vás navíc krásně zahřeje, proto medvědím tlapkám zejména během chladnějších svátečních dní neodoláte. Díky následujícímu videu Kulinářské akademie Lidlu, v němž vám Roman Paulus ukáže, jak medvědí tlapky upéct, si doma vykouzlíte tu správnou vánoční atmosféru.
Recept na medvědí tlapičky
Suroviny
- 170 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 60 g mleté ořechy
- 30 g holandského kakaa na pečení
- mletá skořice
- rozdrcený hřebíček
- citronová kůra podle chuti
Postup
Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme. Naplněné formičky pokládáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut. Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.
Necháme 2 – 3 týdny rozležet.
Komentáře (0)
zobrazit vše