Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Medvědí tlapky

Milujete chuť a vůni skořice a kakaa? V medvědích tlapkách najdete obojí! Základ tvoří jemné kakaové těsto zvýrazněné citronovou kůrou, skořicí a ještě hřebíčkem – hotový vánoční koktejl, nemyslíte? Toto koření vás navíc krásně zahřeje, proto medvědím tlapkám zejména během chladnějších svátečních dní neodoláte. Díky následujícímu videu Kulinářské akademie Lidlu, v němž vám Roman Paulus ukáže, jak medvědí tlapky upéct, si doma vykouzlíte tu správnou vánoční atmosféru.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Medvědí tlapky

  • 170 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 60 g mleté ořechy
  • 30 g holandského kakaa na pečení
  • 1 × špetka skořice
  • 1 × špetka mletého hřebíčku
  • citronová kůra podle chuti

POSTUP

Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme. Naplněné formičky pokládáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut. Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.

Tip: Před podáváním necháme 2 – 3 týdny rozležet.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU