Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pokud jste chtěli někdy připravit artyčoky, ale báli jste se jejich přípravy, pak si nenechte ujít následující video. Roman Paulus vám ukáže, jak se artyčoky marinují. Pro tuto přípravu zvolil marinádu se sušenými rajčaty. Takto připravené artyčoky můžete použít jako předkrm nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

 

Jak na marinování artyčoků:

Před vařením ponořte artyčok do vody s citrónovou šťávou, aby nezčernal.

Do vroucí vody vložíme pepř, nové koření, bobkový list, rozdrcenýá stroužek česneku a citronovu šťávu, osolíme a přidáme artyčoky. Vaříme pod pokličkou 4 - 5 minut. Uvařené artyčoky nakrájíme na kousky a namarinujeme.

Marináda k artyčokům: Nakrájíme sušená rajčata a dáme je do mixéru. Přidáme nasekaný česnek a listy bazalky. Vše přelijeme olivovým olejem a rozmixujeme.

Takto připravené artyčoky podáváme s opečenou bagetou nebo k salátu s grilovanou zeleninou. Hodí se také jako příloha ke grilované rybě.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.