Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Mandlové sušenky mají na povrchu vrstvu křupavých mandlí a uvnitř skrývají kakaové těsto s rumovou vůní. Hodí se ke kávě nebo čaji nejen po štědrovečerní večeři, pochutnáte si na nich kdykoli během roku. Připravují se velice snadno a rychle, protože se neválí, těsto nemusí v lednici odpočívat tak dlouho, hodina bude úplně stačit, aby se vám dobře formovaly kuličky. Podívejte se na následující video Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se, jak připravit kakaové těsto, čím zvýraznit jeho chuť a jak dlouho sušenky péct. Zpříjemněte si štědrovečerní večeři chutným kakaovým cukrovím.

Recept na mandlové kuličky

Suroviny

  • 125 g hladké mouky
  • 60 g krystalového cukru
  • ½ lžíce tuzemáku
  • 1 vejce „M“
  • 75 g másla
  • limetková kůra z ½ limetky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžíce holandského kakaa na pečení
  • 50 g mandlí

Postup

Mouku, cukr, tuzemák, vejce, máslo, limetkovou kůru, skořici a kakao smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu, propracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme v nastrouhaných mandlích, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.

Mandlové sušenky pečeme 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby chutě dobře rozležely.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.