
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Mandlové sušenky mají na povrchu vrstvu křupavých mandlí a uvnitř skrývají kakaové těsto s rumovou vůní. Hodí se ke kávě nebo čaji nejen po štědrovečerní večeři, pochutnáte si na nich kdykoli během roku. Připravují se velice snadno a rychle, protože se neválí, těsto nemusí v lednici odpočívat tak dlouho, hodina bude úplně stačit, aby se vám dobře formovaly kuličky. Podívejte se na následující video Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se, jak připravit kakaové těsto, čím zvýraznit jeho chuť a jak dlouho sušenky péct. Zpříjemněte si štědrovečerní večeři chutným kakaovým cukrovím.
Recept na mandlové kuličky
Suroviny
- 125 g hladké mouky
- 60 g krystalového cukru
- ½ lžíce tuzemáku
- 1 vejce „M“
- 75 g másla
- limetková kůra z ½ limetky
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžíce holandského kakaa na pečení
- 50 g mandlí
Postup
Mouku, cukr, tuzemák, vejce, máslo, limetkovou kůru, skořici a kakao smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu, propracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.
Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme v nastrouhaných mandlích, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.
Mandlové sušenky pečeme 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby chutě dobře rozležely.
Komentáře (0)
zobrazit vše