Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chtěli byste překvapit rodinu nebo přátele výborným zákuskem, ale nejste zrovna pečící profesionálové? Tuhle snadnou šlehačkovou bábovku zvládnete i bez jakýkoliv předchozích zkušeností se sladkým pečením. Je podle receptu maminky šéfkuchaře Romana Pauluse a potřebujete na ni jen několik dohromady smíchaných surovin a 35 minut v rozehřáté troubě. Pokud budete chtít, můžete si navíc vyhrát s pěkným kakaovým mramorováním.

Recept na jednoduchou šlehačkovou bábovku

Potřebujeme: forma na bábovku, metlička

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 30 g vanilkového cukru
  • 15 g kypřícího prášku
  • 4 vejce „M“
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 lžíce kakaa
  • 200 g smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g čokolády na vaření (52 % tuku)
  • vlašské ořechy k posypání
  • polohrubá mouka na vymazání formy
  • sádlo na vymazání formy

Postup:

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou mouku.

Mouku, oba cukry, kypřicí prášek, celá vejce a 250 ml smetany metličkou promícháme v tekuté jednolité těsto. Asi ¾ těsta nalijeme do formy. Zbytek těsta obarvíme lžící kakaa a dolijeme do formy. Obrácenou stranou vařečky nebo lžíce těsta lehce promícháme a vytvoříme mramorovaný efekt. Dáváme pozor, abychom nezavadili o vymazané stěny formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.

Po upečení ihned vyklepneme z formy a položíme na mřížku.

Z 200 g smetany a 200 g čokolády připravíme ganache podle tohoto triku Kulinářské akademie Lidlu. Tedy nalámeme čokoládu na menší kousky, zalijeme vařící smetanou a rozmícháme v jednolitou hmotu. Necháme ji zchladnout pouze natolik, aby byla lehce tekutá, ale ne horká a studenou bábovku s ní polijeme.

Zasypeme sekanými ořechy a necháme zatuhnout.

Teprve po vychladnutí bábovku porcujeme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.