Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Do polévky můžete připravit nespočet druhů zavářek a knedlíčků. Roman Paulus Vám ukáže, jak uvařit skvělé noky z dětské krupice. Jsou jemné, vláčné, jejich příprava je však o něco náročnější. S radami našeho šéfkuchaře se Vám však jejich příprava určitě povede a výsledek stojí skutečně za to.

 

Recept na krupicové noky

Suroviny:

100 g krupice

50 g vejce

50 g másla

špetka muškátového oříšku

 

Postup:

Do rozpuštěného másla přidáme vejce, osolíme, přidáme muškátový oříšek a krupici, vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout. Tvarujeme noky, které následně naskládáme na talíř a necháme 10-15 minut odpočinout v lednici. Vaříme v horké osolené vodě 25-30 minut.

Komentáře (3)

  • Host

    Host
    přidáno před 15 dny
    Od kdy se vejce do receptu počítá na gramy? Snad jedno malé nebo velké, ale 50 gramů? Mám so to vysvětlit, že třeba jen půl? Kdo ty recepty sem píše asi příliš dlouho nevaří :-)

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 14 dny
    Dobrý den, v některých receptech je důležité množství, nikoli balení. Proto někdy můžete vidět vejce v gramech, každé totiž může být jinak veliké. Recepty vymýšlí Roman Paulus, který vaří už poměrně dlouho ;-) Přejeme dobrou chuť a hodně zdaru při vaření.

  • Filip

    Filip
    přidáno před 185 dny
    DobrÝ den nemůže při kvašení vzniknout místo ethanolu methanol.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.