
podívejte se na video
Do polévky můžete připravit nespočet druhů zavářek a knedlíčků. Roman Paulus Vám ukáže, jak uvařit skvělé noky z dětské krupice. Jsou jemné, vláčné, jejich příprava je však o něco náročnější. S radami našeho šéfkuchaře se Vám však jejich příprava určitě povede a výsledek stojí skutečně za to.
Recept na krupicové noky
Suroviny:
100 g krupice
50 g vejce
50 g másla
špetka muškátového oříšku
Postup:
Do rozpuštěného másla přidáme vejce. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a přidáme krupici. Vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout. Tvarujeme noky, které následně naskládáme na talíř a necháme asi 10-15 minut odpočinout v lednici. Vaříme v horké osolené vodě asi 25-30 minut.
Komentáře (0)
zobrazit vše