Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Konfitování je jedním ze způsobů konzervování potravin v tuku, díky tomu mohou být uchovávány delší dobu na chladném místě. Tento způsob tepelného zpracování potravin pochází z francouzské kuchyně a používá se hlavně k přípravě masa, nejčastěji králíka, kachny nebo husy. Tímto způsobem lze ovšem zpracovat i česnek. Roman Paulus vám v tomto díle ukáže, jak připravit konfitovaný česnek a vysvětlí, kde všude jej můžete v kuchyni použít. Díky němu získají vaše pokrmy trochu jiný rozměr. Přesvědčte se sami!

Recept na konfitovaný česnek

Suroviny

  • olivový olej extra virgin
  • česnek
  • chilli paprička
  • bobkový list
  • čerstvý rozmarýn

Postup

Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, chilli papričku nakrájenou na kolečka, bobkový list a několik větviček rozmarýnu a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.

Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.

Hotový česnek přendáme do uzavíratelné sklenice a dbáme na to, aby byly všechny stroužky důkladně zalité olivovým olejem. Uchováváme v lednici.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.