
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
Kdo z nás by neměl rád hovězí vývar podávaný s tradičními játrovými knedlíčky. Játrové knedlíčky se dají připravovat různými způsoby. Vyzkoušejte tentokrát tradiční rakouský recept, ve kterém se knedlíčky nejprve osmahnou, díky čemuž zůstanou nadýchané, a až poté uvaří. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak na to.
Recept na játrové knedlíčky
Suroviny:
100 g kuřecích, telecích nebo vepřových jater
2 vejce „M“
30 g bílého pečiva
česnek
sůl, pepř, majoránka, petrželka
strouhanka
rostlinný olej na smažení
vývar na vaření knedlíčků
Postup:
Housku nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, majoránku, čerstvě nasekanou petrželku, česnek, osolíme a opepříme. Přidáme namletá nebo naškrábaná játra. Směs necháme odpočinout asi 10-15 minut v lednici. Za pomoci lžičky a namočené ruky vytvarujeme knedlíčky, které smažíme asi 1 minutu. Následně knedlíčky dovaříme asi 5 minut ve vývaru. Podáváme se silným vývarem, zeleninou a trochou nakrájené pažitky.
Komentáře (2)
Josef Žeravický Sedláček
přidáno před 213 dny
Přeju pěkný den. Mám trochu jinak upravený a vychytaný recept se kterým se sváma podělím. Játra zásadně škrabu nožem, který má vroubky, neb při mletí tam zůstanou ty takzavané cundry (kanálky) a při konzumaci mi vadí. Játra vepřová na nebo hovězí zásadně kupuju stím, že chci tu špičku jater, nikoliv tu s těma kanálkama, neb jsou hořká a divedou polévku pokazit. Nedávám housku ani strouhanku, ale namixuju čerstvé rohlíky na drobno. Ty nejsou tvdkavé jako stará a nebo kupovaná strouhanka a nesají tolik sádla či vody a dibře se spojují s játrama. Česnek škrabu na keramickém struhadle , tím je v celém ,,testíčku,, rovnoměrně spojen a není v shluku . Osmažení kuliček je velice dobré a mohu potvrdit. Kuličky se tak nerozvařují. Játrové kuličky vařím zrovna v polévkovém vývaru oproti některým, kteří je vaří zvlášť a tím přichází o jejich neopakovatelnou chuť. ,,toš tak,,
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 212 dny
Dobrý den, Josefe, děkujeme za skvělé tipy. I Vaše knedlíčky musí být opravdu výborné. :-)
zobrazit vše