Jak uvařit rýži?
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vařená rýže je oblíbenou přílohou k mnoha jídlům. Uvařit rýži se zdá tak snadné, je však nutné dodržet několik základních pravidel. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak správně uvařit rýži basmati. Rýže basmati patří mezi dlouhozrnné rýže a má charakteristické aroma. Tato rýže se hodí hlavně k indickým pokrmům jako například kari.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jak uvařit basmati rýži:

01.Rýži basmati proplachujte studenou vodou tak dlouho, až bude z rýže vytékat pouze čirá voda.

02.Rýži vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou v poměru 1:1-1,25.

Do hrnce nedávejte příliš vysoký sloupec rýže, neuvařila by se.

03.Za občasného míchání přivedeme rýži s vodou k varu. 

Rýži můžete dle chuti osolit. V asijské kuchyni se však rýže při vaření nesolí, chuť jí dodá až pikantní omáčka.

04.Vaříme asi 10 minut na mírném plameni, až se všechna voda vyvaří. Poté necháme rýži odpočinout, třeba v peřinách.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo