Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Kiwi je úžasně všestranné ovoce, které se hodí jak do ovocných dortů, smoothies, party drinků, tak i do osvěžujících salátů. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod o tom, jak takové kiwi správně oloupat. Naučíte se rovnou několik způsobů, ať už chystáte kiwi krájet ozdobně, nebo ho potřebujete jen na rozmixování do smoothie či drinku. Bude vám stačit nožík, lžíce a trocha cviku.
01.Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíte i s dřevnatým vnitřkem. Slupku z kiwi okrájíme opatrně nožem. Pokud máme pevný plod, můžeme použít i škrabku na brambory.
02.Získáme tak celý plod ovoce vhodný na jakékoli další krájení.
03.Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíme i s dřevnatým vnitřkem. Střed vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti. Získáme tak oloupaný válec, který se dobře krájí na nudličky, měsíčky nebo špalíčky.
04.Kiwi rozpůlíme a každou půlku vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti.
05.Získáme tak dvě celistvé polokoule oloupaného ovoce.
06.Pokud slupku ponecháme, můžeme kiwi rovnou jíst/vydloubávat lžičkou jako ovoce z misky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT