Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Artyčok je poupě bodláku, který roste především ve Středomoří. Před tepelným zpracováním je třeba artyčok správně oloupat. Ačkoli se nejedná o snadný úkol, díky radám Romana Pauluse to hravě zvládnete. Artyčok je skvělá příloha k rybám, masům nebo salátům, můžete je také marinovat nebo plnit.

Komentáře (1)

  • Keri

    Keri
    přidáno před 65 dny
    Ulomím stonek, připravím vodu s vymačkaným citrónem, do vařící vody vhodím artyčok (někdy ho podélně rozpůlím), předtím očistím - otrhám špatné lístky, okrájím příp. i vršek. Nesolím, každý si může osolit sám. Když je artyčok uvařený, vyndám vidličkou z vody, aby odkapala, Vycucám i okolní lístky. Nevařím pouze srdíčko. Lístků je škoda. Artyčok je sytý. Olivový olej připravím do misky či misek a každý si namáčí, jak chce. Nepřidávám ani česnek, ani jiné ingredience.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.