
podívejte se na video
- Filetování pstruha
- Jak filetovat grilovanou rybu?
- Několik slov o krevetách
- Jak připravit krevety
- Mušle slávky
- Sépiové kroužky
- Steak z tuňáka
- Tatarák z tuňáka
- Tataki z tuňáka
- Jak podávat čerstvé ústřice
- Zapečené ústřice s holandskou omáčkou
- Jak filetovat mořský jazyk
- Mořský jazyk po mlynářsku
- Grilovaná telecí játra
- Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
- Grilovaný mořský vlk
- Norský losos uzený v teplém kouři
- Sushi – jak naporcovat tuňáka
- Sushi – jak naporcovat mořského vlka
- Sushi – jak naporcovat lososa
- Tuňákový tatarák
- Humří polévka
- Jak zpracovat oliheň
Mořský jazyk je ryba, která se v současnosti stále častěji objevuje v restauracích i domácích kuchyních. Hodí se ke smažení, pečení, dušení nebo k vaření v páře. Pokud ji koupíte v celku, zjistíte, že jedna strana je pokryta tužší šedou kůží, druhá zase tenčí bílou. Uvnitř najdete jemné maso, které je cenné díky svým výživovým hodnotám a nízkému obsahu tuku. Mořský jazyk je tak mezi milovníky dobrého jídla považován za nejlepší rybu na světě, a proto byste ji měli ochutnat i vy. Nejsnazší je samozřejmě koupit si přímo filé, ale co udělat, když se k vám dostane ryba v celku? Jak ji filetovat? S tím vám pomůže náš šéfkuchař Roman Paulus. V jeho triku se dozvíte, kde vlastně začít a na co si během filetování dávat pozor.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 595 dny
No a pravě ten trik šéfkuchaře tady chybí.
odpověď
zobrazit vše