Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jak dobře ugrilovat papriku?

Syrová paprika nikdy nedá jídlu tolik vůní jako ta pečená! Po upečení ji navíc snadno oloupete. Pečená paprika je skvělou přílohou k rybám nebo masu, můžete ji také použít do základu omáček a krémových polévek. Stačí olivový olej, trochu trpělivosti a několik dobrých rad od Romana Pauluse.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • extra panenský olivový olej

POSTUP

Celé papriky omyjeme a osušíme. Ze všech stran je pomažeme olejem, vložíme do grilu či do trouby.

Gril či trouba?
V troubě pečeme při 165 °C, zatímco v grilu vložíme zeleninu do chladnější části mimo žhavé uhlí. Obě varianty zaberou asi 35 minut, dokud papriky nezměknou.

Horkou zeleninu ihned asi 10 minut zapaříme (vložíme do mísy a přetáhneme potravinovou fólií) a následně snadno oloupeme a zbavíme semínek.

Tip: Velice dobře jsou upéct a oloupat červené a žluté papriky. U zelených tento postup však nedoporučujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU