
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
Hermelín a jiné plísňové sýry jsou univerzálním produktem, který lze v kuchyni použít k přípravě pochoutek, salátů nebo hlavního chodu – rozložte ho na pizzu, přidejte do rizota nebo rozpusťte ve smetanové omáčce k těstovinám. Plísňové sýry jsou rovněž nedílnou součástí studené kuchyně, často jsou součástí tzv. finger food, které se podávají jako pohoštění během setkání s přáteli nebo rodinou. A nesmí chybět ani v silvestrovském menu. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit hermelínový chlebíček a jak jej ozdobit, aby nejen skvěle chutnal, ale i vypadal.
Suroviny
Hermelínový salát
- 150 g hermelínu
- 1 vejce „M”
- 60 g salámu gothaj
- 30 g šalotky
- 1 malá červená paprika
- 90 g majonézy
- sůl, pepř
Chlebíček
- veka chlebíčková
- hlávkový salát
- hermelín
- cherry rajčata
- pažitka
Postup
Hermelínový salát
Hermelín, červenou papriku, salám nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vejce pokrájíme, smícháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme a opět zamícháme.
Chlebíček
Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme hermelínový salát, ozdobíme listem hlávkového salátu, kouskem hermelínu, půlkou cherry rajčete a pažitkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše