Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Hermelín a jiné plísňové sýry jsou univerzálním produktem, který lze v kuchyni použít k přípravě pochoutek, salátů nebo hlavního chodu – rozložte ho na pizzu, přidejte do rizota nebo rozpusťte ve smetanové omáčce k těstovinám. Plísňové sýry jsou rovněž nedílnou součástí studené kuchyně, často jsou součástí tzv. finger food, které se podávají jako pohoštění během setkání s přáteli nebo rodinou. A nesmí chybět ani v silvestrovském menu. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit hermelínový chlebíček a jak jej ozdobit, aby nejen skvěle chutnal, ale i vypadal.

Suroviny

Hermelínový salát

  • 150 g hermelínu
  • 1 vejce „M”
  • 60 g salámu gothaj
  • 30 g šalotky
  • 1 malá červená paprika
  • 90 g majonézy
  • sůl, pepř

Chlebíček

  • veka chlebíčková
  • hlávkový salát
  • hermelín
  • cherry rajčata
  • pažitka

Postup

Hermelínový salát

Hermelín, červenou papriku, salám nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vejce pokrájíme, smícháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme a opět zamícháme.

Chlebíček

Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme hermelínový salát, ozdobíme listem hlávkového salátu, kouskem hermelínu, půlkou cherry rajčete a pažitkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.