
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Máte chuť na něco neobvyklého, voňavého, šťavnatého a plného oblíbených chutí? Připravte si pečené jehněčí koleno podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí, na kolik stupňů kolínko péct, jak připravit omáčku k pečenému kolenu i jak skopové naservírovat jako profesionál. Kořenová zelenina, čerstvé bylinky a oblíbené červené víno zaručují zdárný úspěch. Pochutnejte si také!
Recept na dušené jehněčí koleno
Potřebujeme: zapékací mísa, alobal, papírová utěrka, sítko
Suroviny:
Jehněčí kolena:
- 4 jehněčí kolena
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
- 75 g mrkve
- 75 g celeru
- 75 g petržele
- 100 g šalotky
- 75 g řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml červeného vína
- větvička čerstvého tymiánu
- větvička čerstvého rozmarýnu
- 8 kuliček nového koření
- 2-4 bobkové listy
- 500 ml demi glace
Přílohy:
- bramborová kaše
- 4 hrsti listového špenátu
- extra panenský olivový olej
- 1 šalotka
- 1 lžíce másla
- 4 snítky čerstvých bylinek
Postup:
Jehněčí kolena:
Jehněčí kolena osolíme, opepříme a v rozpálené pánvi s rostlinným olejem opečeme ze všech stran. Posuneme je v pánvi stranou a na volnou část přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel, později najemno posekanou cibuli, řapíkatý celer na kousky a celé oloupané stroužky česneku.
Jakmile jsou kolena zatažená ze všech stran, vyndáme je a vložíme do připraveného pekáče.
Do pánve přidáme rajčatový protlak, krátce restujeme a přilijeme víno. Ochutíme čerstvými bylinkami, novým kořením, bobkovými listy a svaříme asi na polovinu objemu. Posléze přidáme silný vývar demi-glace a celý obsah pánve nalijeme ke kolenům do pekáče. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě rozpálené na 160°asi 1,5 hodiny.
Po upečení kolena vyndáme na talíř a výpek přecedíme přes kovové sítko do hrnce. Zeleninu můžeme lehce propasírovat. Omáčku v hrnci ještě krátce vaříme, aby měla intenzivnější chuť a nakonec ji zjemníme lžící másla.
Přílohy:
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem zpěníme najemno nasekanou šalotku, přidáme čerstvý špenát, osolíme, opepříme a krátce restujeme. Hotový vyndáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Bramborovou kaši připravíme podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
Servírování:
Jehněčí koleno servírujeme s bramborovou kaší, připraveným špenátem a omáčkou, kterou můžeme dát i zvlášť do mističky. Do kostí na ozdobu naaranžujeme snítku bylinek.
Komentáře (0)
zobrazit vše