Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Jakou nejzvláštnější příchuť zmrzliny jste kdy ochutnali? Vsadíme se totiž, že tato bude aspirovat na první pozici vašeho žebříčku. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu zmrzliny s příchutí svařeného vína. Svařákovou zmrzlinu si připravíte velmi snadno – jedná se o klasickou smetanovou zmrzlinu ze žloutků, cukru, smetany a mléka. Navíc už budete potřebovat jen domácí zmrzlinovač a pěknou porci dobrého svařeného vína.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 945 kJ / 2 377 kcal
Bílkoviny
28,60 g
Tuky
146,40 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
180,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Červené víno ochutíme skořicí, hřebíčky, badyány a plátkem pomeranče i s kůrou. Vaříme tak dlouho, dokud nezískáme asi třetinu objemu, tedy přibližně 100 ml svařeného redukovaného vína, které přecedíme.
02.Žloutky vyšleháme do husté pěny. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko. Část smetany nalijeme ke žloutkům, promícháme a žloutkovou směs nalijeme zpátky ke zbytku smetany. Na mírném plameni pomalu ohříváme do správné konzistence „na růži“. To znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přidáme zredukované svařené víno, promícháme, přecedíme a necháme vychladit v lednici.
03.Vychladlou směs naplníme do předem namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 30 minut do požadované konzistence.
04.Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 30 minut zatuhnout v mrazáku.
05.Podáváme s domácím cukrovím a výborně si rozumí zejména s domácími perníčky.
06.Tip: Jak si připravit domácí perníčky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT