Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jakou nejzvláštnější příchuť zmrzliny jste kdy ochutnali? Vsadíme se totiž, že tato bude aspirovat na první pozici vašeho žebříčku. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu zmrzliny s příchutí svařeného vína. Svařákovou zmrzlinu si připravíte velmi snadno – jedná se o klasickou smetanovou zmrzlinu ze žloutků, cukru, smetany a mléka. Navíc už budete potřebovat jen domácí zmrzlinovač a pěknou porci dobrého svařeného vína.

Recept na zmrzlinu ze svařeného vína

Potřebujeme: šlehač, zmrzlinovač, kovové sítko

Suroviny:

  • 300 ml červeného vína
  • 1 tyčinka skořice
  • 5 hřebíčků
  • 3 hvězdičky badyánu
  • plátek bio pomeranče
  • 150 g krupicového cukru
  • 5 žloutků
  • 350 ml smetany (33 % tuku) 
  • 200 ml plnotučného mléka

Postup:

Červené víno ochutíme skořicí, hřebíčky, badyány a plátkem pomeranče i s kůrou. Vaříme tak dlouho, dokud nezískáme asi třetinu objemu, tedy přibližně 100 ml svařeného redukovaného vína, které přecedíme.

Žloutky vyšleháme do husté pěny. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko. Část smetany nalijeme ke žloutkům, promícháme a žloutkovou směs nalijeme zpátky ke zbytku smetany. Na mírném plameni pomalu ohříváme do správné konzistence „na růži“. To znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přidáme zredukované svařené víno, promícháme, přecedíme a necháme vychladit v lednici.

Vychladlou směs naplníme do předem namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 30 minut do požadované konzistence.

Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 30 minut zatuhnout v mrazáku.

Podáváme s domácím cukrovím a výborně si rozumí zejména s domácími perníčky.

Tip: Jak si připravit domácí perníčky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (1)

  • Mlsounek

    Mlsounek
    přidáno před 41 dny
    Zkousel jste tento recept nekdo? Vino je kysele, rikam si, jestli se po priliti ke smetanove smesi ta smetana nesrazi, kdyz tam neni predtim pridana zasadita prisada (treba trochu skrobu, maizena apod)

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.