Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Demi glace je silná základní omáčka, která umocní masovou chuť pokrmu. Její příprava není složitá, ale časově velmi náročná. Přesto stojí za to věnovat tolik času, jelikož získáme vynikající masovou omáčku s nezaměnitelnou chutí.

 

Recept na přípravu demi-glace

Drůbeží, telecí nebo hovězí kosti pokapeme olejem a pečeme při 180 °C dozlatova. V hrnci orestujeme mrkev, celer, petržel, přidáme řapíkatý celer a cibuli. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, zarestujeme 3-5 minut a podlijeme vínem – bílým nebo červeným. Přidáme kosti, studenou vodu a divoké koření, přivedeme k varu, následně zmírníme plamen a vaříme dál 24 hodin. Vycedíme a svaříme až o 2/3.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.