Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Demi glace je silná základní omáčka, která umocní masovou chuť pokrmu. Její příprava není složitá, ale časově velmi náročná. Přesto stojí za to věnovat tolik času, jelikož získáme vynikající masovou omáčku s nezaměnitelnou chutí.

 

Recept na přípravu demi-glace

Drůbeží, telecí nebo hovězí kosti pokapejte olejem a pečte při 180 °C dozlatova. V hrnci orestujte mrkev, celer, petržel, přidejte řapíkatý celer a cibuli. Po chvíli přidejte rajčatový protlak, zarestujte 3-5 minut a podlijte vínem – bílým nebo červeným. Přidejte kosti, studenou vodu a divoké koření, přiveďte k varu, následně zmírněte plamen a vařte dál 24 hodin. Vyceďte a svařte až o 2/3.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.