Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Domácí croissanty jsou specialita, kterou ohromíte každou návštěvu. Jejich příprava navíc není zdaleka tak komplikovaná, jak byste si mohli myslet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept, díky kterému zvládnete upéct krásně měkké croissanty jako z pařížské pekárny i vy. Stačí k tomu vědět, jak připravit plundrové těsto, a mít dostatek času a trpělivosti.

Recept na croissanty

 

Potřebujeme:  pečicí papír, váleček, rádlo

Suroviny:

  • plundrové těsto 
  • 1 žloutek
  • ½ lžíce medu
  • 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 ml vody
  • 100 g krupicového cukru

Postup:

Tip: Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.

 

Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.