Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Croissanty

Domácí croissanty jsou specialita, kterou ohromíte každou návštěvu. Jejich příprava navíc není zdaleka tak komplikovaná, jak byste si mohli myslet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept, díky kterému zvládnete upéct krásně měkké croissanty jako z pařížské pekárny i vy. Stačí k tomu vědět, jak připravit plundrové těsto, a mít dostatek času a trpělivosti.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • plundrové těsto
  • 1 × žloutek
  • 0,5 × lžíce medu
  • 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • pečící papír
  • váleček
  • rádlo

POSTUP


Tip: Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.

Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU