Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 418 kJ / 1 534 kcal
Bílkoviny
70,10 g
Tuky
29,70 g
Vláknina
14,70 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
249,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme.
02.Z propasírovaných brambor, nastrouhaného tvarohu, vejce, muškátového oříšku, soli, nasekaného blanšírovaného (1 minutu vařeného a rychle zchlazeného) medvědího česneku a mouky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme malé knedlíky. Okamžitě vaříme v osolené vodě 6–7 minut.
Jak na blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.
03.Podáváme s tomatovou omáčkou a sekaným čerstvým medvědím česnekem. Nakonec můžeme posypat parmezánem, ozdobit dozlatova smaženými kroužky cibule a pokapat olivovým olejem.
Jak připravit domácí rajčatovou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT