Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem

play Přehrát video recept
Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Receptů s medvědím česnekem není nikdy dost! Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát vyzkoušel připravit domácí bramborové knedlíky s medvědím česnekem s rajčatovou omáčkou, smaženou cibulkou a parmezánem. Tento český recept s italským nádechem oceníte při přípravě rychlého oběda nebo večeře. Obejdete se navíc i bez medvědího česneku, který můžete nahradit například špenátovými listy (a pokud chcete, tak trochou prolisovaného klasického česneku). V receptu se naučíte i to, jak připravit bramborové těsto s tvarohem využitelné i při přípravě sladkých tvarohových knedlíku nebo například noků, které si pak můžete dát se svou oblíbenou omáčkou.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem

  • 400 g vařených brambor
  • 100 g plnotučného tvrdého tvarohu
  • 2 × vejce velikosti „M“
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • 100 g medvědího česneku + na ozdobu
  • 200 g hrubé mouky + na podsypání
  • rajčatová omáčka
  • parmezán na ozdobu
  • parmezán na ozdobu
  • rostlinný olej
  • cibule
  • extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 418 kJ / 1 534 kcal

Bílkoviny

70,10 g

Tuky

29,70 g

Vláknina

14,70 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

249,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme.

02.Z propasírovaných brambor, nastrouhaného tvarohu, vejce, muškátového oříšku, soli, nasekaného blanšírovaného (1 minutu vařeného a rychle zchlazeného) medvědího česneku a mouky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme malé knedlíky. Okamžitě vaříme v osolené vodě 6–7 minut.

Jak na blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.

03.Podáváme s tomatovou omáčkou a sekaným čerstvým medvědím česnekem. Nakonec můžeme posypat parmezánem, ozdobit dozlatova smaženými kroužky cibule a pokapat olivovým olejem.

Jak připravit domácí rajčatovou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo