
- Knedlíky v české kuchyni
- Tvarohové knedlíky s jahodami
- Bramborové knedlíky
- Houskové knedlíky
- Špekové knedlíky
- Hrnečkové knedlíky
- Chlupaté knedlíky
- Karlovarské knedlíky
- Knedlíky z polenty
- Karlovarský knedlík s jáhlami
- Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
- Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kynuté knedlíky plněné borůvkami
Receptů s medvědím česnekem není nikdy dost! Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát vyzkoušel připravit domácí bramborové knedlíky s medvědím česnekem s rajčatovou omáčkou, smaženou cibulkou a parmezánem. Tento český recept s italským nádechem oceníte při přípravě rychlého oběda nebo večeře. Obejdete se navíc i bez medvědího česneku, který můžete nahradit například špenátovými listy (a pokud chcete, tak trochou prolisovaného klasického česneku). V receptu se naučíte i to, jak připravit bramborové těsto s tvarohem využitelné i při přípravě sladkých tvarohových knedlíku nebo například noků, které si pak můžete dát se svou oblíbenou omáčkou.
Recept na bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
Potřebujeme: lis na brambory, struhadlo
Suroviny:
- 400 g vařených brambor
- 100 g plnotučného tvrdého tvarohu
- 2 vejce velikosti „M“
- špetka mletého muškátového oříšku
- sůl
- 100 g medvědího česneku + na ozdobu
- 200 g hrubé mouky + na podsypání
- rajčatová omáčka
- parmezán na ozdobu
- rostlinný olej
- cibule
- extra panenský olivový olej
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme.
Z propasírovaných brambor, nastrouhaného tvarohu, vejce, muškátového oříšku, soli, nasekaného blanšírovaného (1 minutu vařeného a rychle zchlazeného) medvědího česneku a mouky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme malé knedlíky. Okamžitě vaříme v osolené vodě 6–7 minut.
Tip: Jak na blanšírování se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.
Podáváme s tomatovou omáčkou a sekaným čerstvým medvědím česnekem. Nakonec můžeme posypat parmezánem, ozdobit dozlatova smaženými kroužky cibule a pokapat olivovým olejem.
Tip: Jak připravit domácí rajčatovou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde
Komentáře (0)
zobrazit vše