Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Černý bez je sezónní surovina, a proto je potřeba využít ji naplno. Má specifickou chuť, která se nedá s ničím srovnat. V letních teplých dnech se podává v podobě limonády, ale můžete si jím osladit ledový čaj nebo ho přidat do dezertu. Černý bez má rovněž pozitivní účinky na naše zdraví – podporuje odolnost organismu a pomáhá při nachlazení. Takových výhod musíte využít, a proto se podívejte na naše video a připravte si bezový sirup s Romanem Paulusem.

Recept na sirup z černého bezu

Suroviny

  • 25 květů černého bezu (spíše méně rozkvetlých)
  • 2 citrony
  • 20 g kyselina citronová
  • 2 l převařené a vychlazené vody
  • 2 kg cukru

Postup

Květy vložte do většího hrnce, přidejte kyselinu citronovou, omyté a nakrájené citrony zalijte převařenou a vychlazenou vodou a nechte 24 hodin louhovat.

Poté přeceďte přes plátno nebo sítko (přes sítko se dostanou do sirupu i drobné usazeniny, které nejsou na závadu) a citrony vymačkejte. Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Hotový sirup naplňte do uzavíratelných sklenic a uchovávejte nejlépe v lednici.

Podávejte vychlazené, zředěné perlivou vodou a nezapomeňte na plátek citronu. Bezový sirup lze též využít na přípravu dezertů.

Komentáře (1)

  • Host

    Host
    přidáno před 89 dny
    To jste jaksi zaspali dobu! Už je dávno po bezinkách!

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.