
podívejte se na video
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Bezová pěna
- Smažený bezový květ
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
- Perníková zmrzlina
Pěna z černého bezu je lehká, rychlá na přípravu a hlavně naprosto vynikající. Její chuť se dokonale snoubí se sezónním ovocem, ať už bude ze zahrádky nebo lesa. Základem pro přípravu pěny je bezový sirup. Ve následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak želatinu správně rozpustit, aby vznikla hladká jogurtovo-smetanová hmota, a jaké ovoce je nejlepší. Pojďme na to!
Recept na pěnu z černého bezu
Suroviny
- 300 g bílého jogurtu (10 % tuku)
- 180 ml bezového sirupu
- 50 g moučkového cukru
- 3 plátky želatiny
- 250 g ušlehané šlehačky
- maková oplatka na podávání
- lesní plody na podávání
- čerstvá máta
Postup
Jogurt, sirup a cukr smíchejte dohromady, malou část hmoty smícháme s rozpuštěnou želatinou a dobře rozmícháme. Vlijeme zpět ke zbylé hmotě a po částech opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Pěnu naplníme do skleniček na nožce a necháme ztuhnout.
Dozdobíme čerstvým ovocem, makovou oplatkou a čerstvou mátou.
Komentáře (0)
zobrazit vše