Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pěna z černého bezu je lehká, rychlá na přípravu a hlavně naprosto vynikající. Její chuť se dokonale snoubí se sezónním ovocem, ať už bude ze zahrádky nebo lesa. Základem pro přípravu pěny je bezový sirup. Ve následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak želatinu správně rozpustit, aby vznikla hladká jogurtovo-smetanová hmota, a jaké ovoce je nejlepší. Pojďme na to!

Recept na pěnu z černého bezu

Suroviny

  • 300 g bílého jogurtu (10 % tuku)
  • 180 ml bezového sirupu
  • 50 g moučkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 250 g ušlehané šlehačky
  • maková oplatka na podávání
  • lesní plody na podávání
  • čerstvá máta

Postup

Jogurt, sirup a cukr smíchejte dohromady, malou část hmoty smícháme s rozpuštěnou želatinou a dobře rozmícháme. Vlijeme zpět ke zbylé hmotě a po částech opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Pěnu naplníme do skleniček na nožce a necháme ztuhnout.

Dozdobíme čerstvým ovocem, makovou oplatkou a čerstvou mátou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.