Bezlepkové vánoční pistáciové rohlíčky

play Přehrát video recept
Bezlepkové vánoční pistáciové rohlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Co ale v případě, že pozvete ke stolu někoho, kdo drží bezlepkovou dietu? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na rohlíčky, kde je klasická pšeničná mouka nahrazena moukou mandlovou a rýžovou. A aby byly rohlíčky ještě zajímavější, přidal do nich i namleté pistácie. Ve video návodu se pak naučíte vše potřebné – jak namíchat těsto, jak s ním zacházet i jak upéct ty nejkřehčí bezlepkové rohlíčky, které letos ochutnáte!

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bezlepkové pistáciové rohlíčky

  • 80 g másla
  • 35 g pražených a solených pistácií
  • 8 g kukuřičného škrobu
  • 40 g třtinového cukru
  • 35 g jemně mletých mandlí (mandlové mouky)
  • 80 g rýžové mouky
  • 1 × citron (kůra)
  • moučkový cukr na zasněžení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 119 kJ / 1 463 kcal

Bílkoviny

20,30 g

Tuky

99,50 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

119,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pistácie a případně i mandle nameleme najemno.

Pokud si chcete mletí ořechů usnadnit, můžete je nasekat rovnou i s rýžovou moukou a cukrem dohromady.

02.Změklé máslo, pistácie, škrob, cukr, citronovou kůru, mandlovou a rýžovou mouku dobře promícháme a zpracujeme na drobivé těsto.

03.Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet přes noc v lednici (minimálně 3 hodiny).

04.Hmotu natlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě rozehřáté na 150 °C asi 15 minut, až jsou mírně zlatavé.

05.Necháme zcela vychladnout, teprve poté vyklopíme z formy. Těsto je díky bezlepkové mouce velmi křehké a rohlíčky by se dříve rozpadly.

06.Hotové rohlíčky před servírováním zasypeme moučkovým cukrem a podáváme ideálně 1–2 týdny odležené.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo