
- Smoothie s ananasem a mátou
- Smoothie se sladkým melounem a rukolou
- Zeleninové smoothie
- Domácí kokosové mléko
- Zelené smoothie s broskvemi
- Bezový sirup
- Levandulový sirup
- Řepné smoothie
- Smoothie s mangem a chia semínky
- Bezové víno
- Rakytníkový sirup
- Rebarborový sirup
- Vánoční svařák
- Bezinkový likér z plodů
- Šípkový sirup
- Sirup z plodů černého bezu
- Vietnamská vajíčková káva
- Vaječný likér
- Silvestrovské drinky
- Zázvorový shot
- Kurkumové smoothie
- Kurkumový shot
Máte chuť na něco sladkého, voňavého a s kapkou alkoholu, co vám udělá zaručeně dobře? Připravte si tradiční bezinkový likér podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže ověřený recept na likér z bezinek, prozradí jak si při zpracování bezinkových plodů neobarvit ruce, ale i na co si dát při konzumaci bezinek velký pozor. Když si bezový likér založíte z čerstvých zralých kuliček černého bezu, na Vánoce budete mít slavnostní a výjimečný přípitek, který vám bude kdekdo závidět. Tak si udělejte poznámku do kalendáře! Teď už totiž víte, jak zpracovat bezové plody 😉
Recept na bezinkový likér z plodů
Potřebujeme: plátno/kovové sítko, sklenice, lahve, trychtýř
Suroviny:
- 0,5 l vody
- 0,5 kg bobulí černého bezu
- 0,5 kg cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 20 hřebíčků
- 20 tobolek kardamomu
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 bio citron (kůra)
- 500 ml vodky
Postup:
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.
Přidáme kůru z citronu a alkohol do vychladlého základu. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě. Ideálně ve sklepě nebo v lednici.
Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno a naplníme do lahví.
Lahve uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.
Tip: Bezový likér se výtečně hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.
Komentáře (0)
zobrazit vše