Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Máte chuť na něco sladkého, voňavého a s kapkou alkoholu, co vám udělá zaručeně dobře? Připravte si tradiční bezinkový likér podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže ověřený recept na likér z bezinek, prozradí jak si při zpracování bezinkových plodů neobarvit ruce, ale i na co si dát při konzumaci bezinek velký pozor. Když si bezový likér založíte z čerstvých zralých kuliček černého bezu, na Vánoce budete mít slavnostní a výjimečný přípitek, který vám bude kdekdo závidět. Tak si udělejte poznámku do kalendáře! Teď už totiž víte, jak zpracovat bezové plody 😉

Recept na bezinkový likér z plodů

Potřebujeme:  plátno/kovové sítko, sklenice, lahve, trychtýř                    

Suroviny:

  • 0,5 l vody
  • 0,5 kg bobulí černého bezu
  • 0,5 kg cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 hřebíčků
  • 20 tobolek kardamomu
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 bio citron (kůra)
  • 500 ml vodky

Postup:

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.

Přidáme kůru z citronu a alkohol do vychladlého základu. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě. Ideálně ve sklepě nebo v lednici.

Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno a naplníme do lahví.

Lahve uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.

Tip: Bezový likér se výtečně hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.