Zelenina ve sladkokyselém nálevu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nedaří se vám sníst tolik zeleniny, kterou nám doporučují odborníci na výživu? Možná je to tím, že vám nechutná. Dodejte jí trochu chuti a připravte si zeleninu ve sladko-kyselé marinádě podle receptu Romana Pauluse. A k čemu ji pak využijete? Skvěle se hodí jako příloha ke grilovaným masům, hovězímu tataráku nebo k listovému salátu.

Tagy

Vegan

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zelenina ve sladkokyselém nálevu

  • 200 g zeleniny (mrkev, květák, romanesko, hráškové lusky, chřest, mrkev, ředkvičky)

sladko-kyselá marináda

  • 350 ml vody
  • 150 ml octa (8 %)
  • 2 × lžíce oleje
  • 1 × lžíce soli
  • 2 × lžíce cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 797 kJ / 429 kcal

Bílkoviny

4,80 g

Tuky

28,40 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

18,00 g

Sacharidy

37,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo