Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ořechové mušličky, škebličky nebo žabí hubičky – nezáleží na tom, jak je nazvete, vždy to bude vynikající druh cukroví. Navíc se připravuje velice snadno. Základ tvoří nesladké těsto, které se plní sladkou ořechovou náplní a po upečení se obaluje v moučkovém cukru. Jsou velmi křehké a jen se rozplývají na jazyku. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se s vámi Roman Paulus podělí o svůj ověřený recept a ukáže pár triků, jak cukroví nejlépe tvarovat, aby si během pečení udrželo svůj tvar.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 461 kJ / 4 407 kcal
Bílkoviny
63,30 g
Tuky
307,90 g
Vláknina
17,30 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
362,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z másla, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto, které důkladně propracujeme robotem a poté rukama na vále. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici.
02.Bílky smícháme s mletými ořechy a cukrem v kompaktní hmotu.
03.Na pomoučněném vále vyválíme asi 3 mm silný plát, vykrájíme kolečka, doprostřed dáme lžičku ořechové náplně, kolečko přeložíme na půl a stiskneme po stranách, aby vznikla žabí hubička. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10 – 12 minut. Ještě teplé hubičky posypeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT