Zabaglione
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Zabaglione je tradiční italský dezert, který se připravuje ze žloutků, cukru a vína. Podobný šlehaný krém se podává i ve Francii, kde se nazývá sabayon, místo vína se však používá šumivé víno. Příprava tohoto dezertu vám může připomínat holandskou omáčku, základ se totiž šlehá na páře do zhoustnutí. Roman Paulus do svého receptu přidal ještě amaretto, které Italové rádi používají do jiných sladkostí, třeba do tiramisu. Podávejte s čerstvým ovocem a piškoty.


 

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zabaglione

  • 8 × žloutků
  • 160 g cukru
  • 80 ml bílého vína
  • 20 ml amaretta
  • čerstvé lesní ovoce
  • piškoty cukrářské
  • čerstvá máta na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 028 kJ / 1 202 kcal

Bílkoviny

21,70 g

Tuky

36,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

171,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky, cukr, bílé víno a amaretto zahřejeme na teplotu 70 °C a vyšleháme (případně šleháme nad parou do husté pěny). Do skleničky vložíme ovoce a na kousky nalámané piškoty a zalijeme připraveným krémem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo