Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Zabaglione je tradiční italský dezert, který se připravuje ze žloutků, cukru a vína. Podobný šlehaný krém se podává i ve Francii, kde se nazývá sabayon, místo vína se však používá šumivé víno. Příprava tohoto dezertu vám může připomínat holandskou omáčku, základ se totiž šlehá na páře do zhoustnutí. Roman Paulus do svého receptu přidal ještě amaretto, které Italové rádi používají do jiných sladkostí, třeba do tiramisu. Podávejte s čerstvým ovocem a piškoty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 028 kJ / 1 202 kcal
Bílkoviny
21,70 g
Tuky
36,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
171,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Žloutky, cukr, bílé víno a amaretto zahřejeme na teplotu 70 °C a vyšleháme (případně šleháme nad parou do husté pěny). Do skleničky vložíme ovoce a na kousky nalámané piškoty a zalijeme připraveným krémem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT