Šampaňský krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte chutný dezert, se kterým byste oslavili Silvestra a přivítali Nový rok? Nahlédněte do Kuchyně Lidlu!

Tagy

Do 30 minut

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 30 %)
  • 100 g rozinek Belbake
  • 450 ml Champagne Comte de Senneval Brut
  • 1 × limetka (šťáva + kůra)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 200 g zahuštěného slazeného mléka Pilos (obsah tuku 9 %)
  • 1 × balení rolovaných oplatek polomáčených Favorini

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 581 kJ / 617 kcal

Bílkoviny

7,50 g

Tuky

38,30 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,24 g

Sacharidy

50,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krém

01.Do misky nasypeme rozinky, přilijeme asi 300 ml šampaňského, limetkovou šťávu a necháme přes noc odležet. V robotu smícháme mascarpone se smetanou. Postupně přidáme i kondenzované mléko a po malých dávkách zbylých 150 ml šampaňského. Nakonec lžící přimícháme nasáknuté rozinky (bez nálevu). Krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme skleničky.

Servírování

02.Naplněné skleničky dozdobíme nastrouhanou kůrou a plátkem limetky. Podáváme vychlazené s polomáčenými oplatkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo