Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí višňový džem bez chemie? Jde to! Vyzkoušejte ověřený recept šéfkuchaře Romana Pauluse a snadný džem z višní s kousky ovoce a voňavým tymiánem. Jak na to se dozvíte v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ať už máte raději džem nebo marmeládu, s višněmi, třešněmi nebo třeba pomeranči, tento neobvyklý recept vám prozradí triky, jak si připravit džem i bez chemie a stoprocentně přírodně. Zkuste ho s námi už dnes a připravte rodině svačinku bez umělých konzervantů!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 841 kJ / 1 154 kcal
Bílkoviny
5,60 g
Tuky
1,90 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
288,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vypeckované višně v rozpáleném hrnci povaříme, aby pustily šťávu. Poté scedíme, ovoce necháme okapat a dáme stranou. Šťávu spolu s oloupanými nastrouhanými jablky, cukrem a větvičkami tymiánu svázané provázkem svaříme, dokud se jablka nerozvaří. Ke konci přidáme zbylé višně.
02.Ještě jednou svaříme, vyndáme svazek bylinek a vroucí plníme lžičkou do vyvařených sklenic. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladu.
03.TIP: Sklenice a víčka ponořte během přípravy džemu na 1-2 minuty do vařící vody, aby byly opravdu čisté.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT