Máte rádi chutě východních kuchyní? Vepřová plec podle Marcela Ihnačáka se jimi jenom hemží. Ochutnejte a připravte si tento vynikající pokrm.
Máte rádi chutě východních kuchyní? Vepřová plec podle Marcela Ihnačáka se jimi jenom hemží. Ochutnejte a připravte si tento vynikající pokrm.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Den dopředu namočíme cizrnu.
2. Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek, bobkové listy a restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný zázvor a necháme maso zatáhnout.
3. Přidáme kari koření, podlijeme bílým vínem a necháme povařit, až se odpaří alkohol. Mezitím přecedíme namočenou cizrnu a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka za občasného míchání 30–45 minut.
4. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, přidáme nadrobno nasekaný tymián a dovaříme. Před dokončením přidáme listovou petržel, zalijeme smetanou a limetkovou šťávou a promícháme.
5. Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem přidáme basmati rýži, osolíme a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přikryje pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut. Do uvařené rýže před podáváním přidáme nasekanou pažitku a promícháme.