Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na něco lehkého, zdravého a přitom sytého a chutného? Šéfkuchař Marcel Ihnačák představí recept na cizrnový salát s restovaným lososem ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 452 kJ / 837 kcal
Bílkoviny
46,60 g
Tuky
53,10 g
Vláknina
11,90 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
39,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené filety lososa stáhneme z kůže, ochutíme solí, pepřem a opékáme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Stáhneme z ohně, na oba filety položíme plátek másla, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
02.Cizrnu přecedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V misce cizrnu smícháme s očištěnou zeleninou (šalotkou, celerem, paprikou, rajčaty) nakrájenou nadrobno, nastrouhaným stroužkem česneku, solí, pepřem, olivovým olejem a nasekanými čerstvými bylinkami.
03.Tip: Můžeme použít i jiné druhy čerstvých bylinek - mátu nebo pažitku.
04.Do středu talíře naservírujeme porci salátu, na něj položíme filet lososa, dozdobíme smetanou a lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT