Cizrnový salát s restovaným lososem

play Přehrát video recept
Cizrnový salát s restovaným lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na něco lehkého, zdravého a přitom sytého a chutného? Šéfkuchař Marcel Ihnačák představí recept na cizrnový salát s restovaným lososem ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × filety z lososa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 30 g másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 240 g cizrny v nálevu Freshona
  • 1 × šalotka
  • 2 × řapíky celeru
  • 1 × červená paprika
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × stroužek česneku
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • 100 g zakysané smetany Pilos (16 %)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 452 kJ / 837 kcal

Bílkoviny

46,60 g

Tuky

53,10 g

Vláknina

11,90 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

39,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté a osušené filety lososa stáhneme z kůže, ochutíme solí, pepřem a opékáme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Stáhneme z ohně, na oba filety položíme plátek másla, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

02.Cizrnu přecedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V misce cizrnu smícháme s očištěnou zeleninou (šalotkou, celerem, paprikou, rajčaty) nakrájenou nadrobno, nastrouhaným stroužkem česneku, solí, pepřem, olivovým olejem a nasekanými čerstvými bylinkami.

03.Tip: Můžeme použít i jiné druhy čerstvých bylinek - mátu nebo pažitku.

Servírování:

04.Do středu talíře naservírujeme porci salátu, na něj položíme filet lososa, dozdobíme smetanou a lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo