Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na vepřovou krkovici plněnou špenátem s česnekovo-bramborovým pyré.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 003 kJ / 718 kcal
Bílkoviny
47,30 g
Tuky
45,10 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
34,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici rozřízneme na větší plochu, rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Listový špenát orestujeme v pánvi s olivovým olejem, cibulí a 2 stroužky česneku nakrájenými nadrobno. Dobře vyždímáme a naplníme jím připravenou krkovici. Maso zarolujeme, svážeme provázkem a vložíme do zapékací mísy. 2 palice česneku rozdělíme na stroužky a neoloupané přidáme k roládě. Podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve 1,5 hodiny pod pokličkou, poté ji sundáme a dopečeme. Z upečené rolády odstraníme provázek.
02.Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jednotlivé stroužky česneku, které se pekly společně s masem, oloupeme, přidáme k uvařeným bramborám a společně rozšťoucháme. Osolíme, přidáme trochu olivového oleje, přilijeme smetanu a mléko a přidáme nasekanou listovou petržel.
03.Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě. Vložíme do pánve s rozehřátým olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Přidáme nasekanou listovou petržel a trochu vody.
04.Pečenou krkovici nakrájíme na plátky a podáváme s připravenými bramborami a kedlubnou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT